Select Page

FPMOZ: Otvoreni Šesti dani otvorenih vrata Studija glazbene umjetnosti

FPMOZ: Otvoreni Šesti dani otvorenih vrata Studija glazbene umjetnosti

U ponedjeljak, 12. ožujka 2018. godine svečano su otvoreni Šesti dani otvorenih vrata Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Na početku svečanosti prisutnima se obratila pročelnica Studija glazbene umjetnosti doc.dr.sc. Lidija Vladić-Mandarić pozvavši sve buduće studente koji se još uvijek misle gdje i što će studirati da odaberu upravo ovaj Fakultet i postanu prijatelji Studija glazbene umjetnosti. U kratkim crtama predstavila je Studij sa svim njegovim smjerovima te stručnim kadrom. Istakla je suradnju sa značajnim institucijama kao što su Simfonijski orkestar Mostar, Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru, Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru, Dubrovački simfonijski orkestar, Muzička akademija i Matica hrvatska u Zagrebu, i mnoge druge, te razna natjecanja studenata instrumentalista, solo pjevača i mješovitoga pjevačkog zbora koji postižu značajne nagrade, a na čije je rezultate iznimno ponosna studijska grupa, te cijeli FPMOZ na čelu s dekanom prof.dr.sc. Marijom Vasiljem.

image00003_56609955

„Želja nam je pomoći vam da na jednom mjestu, na našem Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, a posebice na Studiju glazbene umjetnosti pronađete sve ono što će vam razriješiti eventualne dvojbe oko odabira vašega budućeg životnog poziva”, kazala je u pozdravnom govoru pročelnica Vladić-Mandarić.

U glazbenom dijelu programa nastupila je studentica smjera violine Margareta Karužić te izvela skladbu španjolskoga skladatelja Pabla de Sarasatea „Romanza Andaluza”, uz klavirsku pratnju doc. Marijane Pavlović.

image00004_79345390

Tijekom dana održale su se glazbene radionice iz solfeggia, teorije glazbe i klavira glavnog predmeta. Šesti dani otvorenih vrata nastavljaju se krajem mjeseca glazbenom radionicom violine, točnije u petak, 23. ožujka s početkom u 12:00 sati u prostorijama FPMOZ-a u kampusu u Rodoču.

hercegovina.info

OGLASI

Loading