Select Page

U Širokom Brijegu humanitarna izložba fotografija ”U iščekivanju svjetla”

U Širokom Brijegu humanitarna izložba fotografija ”U iščekivanju svjetla”

Čujte priče, uzmite fotografiju, pomozite da Marijine sestre od čudotvorne medaljice u Beninu dobiju solarne panele, riječi su pet Hercegovki koje su se sa svojih misija u Africi vratile s drugačijim pogledom na svijet.

Izložba ”U iščekivanju svjetla” bit će upriličena u subotu, 3. prosinca, s početkom u 19:00 sati u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu.

Cjelokupan prihod od prodaje fotografija namijenjen je izgradnji solarnih panela u Beninu, državi u zapadnoj Africi, u kojoj su glad, bolest i neimaština svakodnevica.

Svoja iskustva s misijskog boravka posjetiteljima će podijeliti Anđela Vranjković (Posušje), Josipa Galić (Široki Brijeg), Karla Petric (Posušje), Katarina Galić (Široki Brijeg) i Margareta Mandurić (Posušje).

Svaka od nas ima priču kako se odlučila za put u Afriku, ali zajedničko svima je da smo željele, barem na trenutak, biti u zajedništvu s misionarima i misionarkama. Afrika nas je prigrlila onako kako majka grli svoje dijete. Sada više nema povratka nego samo traženje rješenja, kako više i bolje pomoći tim vrijednim radnicima Božjim. Boraveći tamo, sve smo bilježile iz svojeg kuta. Memorirale, kako u srce, tako na papiru i fotoaparatu, poručuju djevojke.

Ideja o održavanju izložbe rodila se još prije korone jer su putem fotografija željele prenijeti barem dio onoga što su tamo vidjele i proživjele.

Korona nas je u svemu zaustavila, ali samo na trenutak. Ideja se stalno vraćala i nametala. Kao i svugdje u svijetu, sestre se u dalekom Beninu suočavaju s krizom. Ona najveća je da nema struje. Ako nema struje, nema života. Njemačka tvrtka specijalizirana za solarne panele dala je svoju ponudu. Iznos je 25.160 €. Odlučili smo im pomoći u prikupljanju tog iznosa koji za njih život znači.

Jedna od njih, Josipa Galić, tamo putuje prije Božića tako da je ovo, kako kaže, prigoda i ideja za sastati se, razglasiti vijest i u ovo vrijeme darivanja, vidjeti brata i sestru u potrebi.

Zahvaljujemo svima koji su se na bilo koji način uključili u organizaciju, posebno Matici Hrvatskoj Široki Brijeg. I, naravno – dođite. Čujte priče, uzmite fotografiju, pomozite da Marijine sestre od čudotvorne medaljice u Beninu dobiju solarne panele. Merci!

Izložba se održava u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading