Select Page

Glogoški nakon sastanka: Prosvjed se nastavlja – šator i dalje ostaje!

Glogoški nakon sastanka: Prosvjed se nastavlja – šator i dalje ostaje!

Po izlasku sa sastanka s premijerom i ministrima Matićem i Kotromanovićem, Đuro Glogoški obratio se novinarima, a na pitanje nastavlja li se prosvjed odgovorio je: Šator ostaje u Savskoj.

– Nama je izuzetno drago da je premijer imao razumijevanja i primio nas na sastanak. Nezadovoljni smo što nam ministar Matić nije dao nijedan konkretan odgovor, no najvažnije je da će se razgovori nastaviti, kazao je Glogoški.

glogoski premijer 1

Na pitanje zašto braniteljska delegacija nije spominjala svoja dva najvažnija zahtjeva, ona o smjeni Matića i donošenju ustavnog zakona, Glogoški je rekao da odluku o smjeni svog ministra treba donijeti premijer, a oni su mu iznijeli argumenta zašto do toga treba doći.

glogoski premijer 2

Što se tiče ustavnog zakona, kazali su da je to tema za druge sastanke: prvi u nizu dogovoren je idućeg ponedjeljka u 10.00 sati gdje će u društvu premijera i ministara Matića i Kotromanovića biti i predstavnici braniteljskih udruga na državnoj razini. Na pitanje novinara vezano uz njihov zahtjev da premijer prokomentira nazivanja branitelja teroristima i barbarima, Glogoški i Klemm su izrazili žaljenje što se od toga nije ogradio, iako je rekao kako on to nije izjavio.

glogoski premijer 4

Međutim, kazao je Glogoški o tome su govorili predsjednik Sabora i ministar branitelja. Na pitanje zašto su na sastanak u Vladi stigli u vojnim odorama, Glogoški je odgovorio da je za njih prijem kod premijera svečana prigoda te je njima ponos nositi svečanu odoru Hrvatske vojske i policije.

vecernji.hr

OGLASI

Loading