Select Page

Golf klub “Posušje” proslavio 10 godina postojanja!

Golf klub “Posušje” proslavio 10 godina postojanja!

Golf klub “Posušje” utemeljen je prije 10 godina i povodom tog jubileja, u subotu i nedjelju 17. i 18. srpnja 2016., na golf igralištu Topala održan je međunarodni turnir u golfu. Na turniru je sudjelovao rekordan broj igrača, njih 55, iz 6 zemalja: Australije, SAD-a, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Pobjednik turnira u brutto kategoriji je Mladen Mušura, drugi je Zoran Palameta, a treći Tihomir Parlov.

Pobjednik u netto kategoriji je Ivan Lončar, tajnik GK Posušje, drugi je Jakov Ivanković, a treći Jerko Marić.

Kod dama su najbolje bile sarajevske golferice, u bruttu je pobijedila Ljilja Srna, a u nettu Edina Sudžuka.

golf 2

Nakon prvog dana igre održana je prigodna svečanost na kojoj su za poseban doprinos Golf klubu u proteklih 10 godina uručene tri zahvalnice: Ivanu Manduriću, Veljku Lončaru i Ćirilu Zovki.

Golf igralište Topala je jedno od dva službena igrališta u BiH, a jedino s 9 rupa. Igralište je vrhunski uređeno i zadovoljava sve standarde za turnire visokih razina, a o njemu brinu dva stalno zaposlena radnika.

golf 3

Ovih dana završena je i Klupska kuća s okućnicom. Kuća je izgrađena na dvije etaže po 120 m2 u sklopu kojih su: ostava za opremu, garaža za strojeve za održavanje, klupske prostorije i sanitarni čvorovi s tuševima i wc-ima.

 

Klupska kuća s okućnicom, priključci na vodu i struju kao i uređenje golf igrališta financiraju članovi Golf kluba uplatom članarine kao i svaki igrač plaćanjem igre te sponzori i prijatelji kluba.

golf 5

Veliki, ako ne i najveći, doprinos izgradnji i održavanju svih ovih objekata i infrastrukture dali su i članovi Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP), a posebice njen bivši predsjednik i višegodišnji predsjednik Golf kluba Posušje, Veljko Lončar. U cilju zajedničkog druženja i svojevrsnog opuštanja između svakodnevnih poslovnih obveza, kao i podizanja kvalitete golf igrališta i razine usluge u Klupskoj kući, Veljko Lončar je poticao svoje kolege iz UGP-a uključiti se aktivno u Golf klub. Tako je danas u klubu aktivno 6 članova UGP-a i većina njih je u tijelima Golf kluba. Veljko Lončar je predsjednik, Željko Kovač dopredsjednik, Jerko Jurišić član Upravnog odbora, Ivan Lončar tajnik, a Zdenko Tolušić zamjenik tajnika kluba. Iz UGP-a u Golf klubu je i Žarko Romić, koji je od svih njih najaktivniji na igračkom polju te u prosjeku postiže i najbolje rezultate od njih na golf turnirima.

OGLASI

Loading