Select Page

Golijada Hrvatske u Kairu, Vatreni osvojili ACUD kup

Golijada Hrvatske u Kairu, Vatreni osvojili ACUD kup

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Egipat 4-2 u Kairu u finalu ACUD kupa, pripremnog turnira uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj. 

Egipat je poveo već u šestoj minuti, a strijelac je bio Rami Rabia. Nije se dugo čekalo na izjednačenje, a Nikola Vlašić je u 21. minuti sa 16 metara pogodio pod gredu suparničkih vrata.

U 57. minuti Bruno Petković je glavom pogodio za 2-1, dok je finale odlučeno u 77. minuti kada je, također glavom, za 3-1 poentirao Andrej Kramarić. Potom je zabio i Lovro Majer, u 86. minuti je postigao gol za 4-1, dok je u četvrtoj minuti nadoknade Mohamed El Shami dao pogodak za konačnih 4-2 Hrvatske.

Bila je ovo druga međusobna utakmica Egipta i Hrvatske u povijesti. Premijerni dvoboj, također prijateljskog karaktera, završio je bez pobjednika 2-2. Oba pogotka za Egipat je postigao njihov današnji izbornik Hossam Hassan, dok su hrvatski strijelci bili Davor Vugrinec i Igor Cvitanović.

U utakmici za treće mjesto ACUD kupa u Kairu Tunis i Novi Zeland su unutar 90 minuta odigrali 0-0, a nakon jedanaesteraca slavio je Tunis s 4-2.

OGLASI

Loading