Select Page

Google skriva ove zanimljive funkcije, jeste li znali za njih?

Google skriva ove zanimljive funkcije, jeste li znali za njih?

Google korisnicima interneta nudi široku ponudu različitih usluga – tražilicu po kojoj su najpoznatiji, zemljopisne karte, prijevod jezika…

Google “skriva” i nekoliko manje poznatih funkcija koje mogu biti korisne ili zabavne, a ovo su neke od njih.

Prijevod simbola i slova

Želite znati što znači neki simbol ili slovo, a nemate ga u tipkovnici? U Google Translateu možete ga nacrtati i prevesti, ako vam ga aplikacija prepozna. Unutar ove aplikacije pritisnite ikonu olovčice i otvorit će vam se prostor u kojemu možete nacrtati simbol koji vas zanima.

Odbrojavanje

Googleova umjetnička kolekcija Google na ovoj stranici nudi djela kolekcija nekih od najpoznatijih muzeja i galerija na svijetu kao što su MoMA, Van Goghov muzej, Belvedere… Vrijedi pogledati.

Metronom

Glazbenicima koji vježbaju sviranje svidjet će se funkcija metronoma. Jednostavno u tražilicu upišite “metronom” i – voilà. Možete namjestiti BPM od 40 do 218.

Zerg Rush

Ako ste raspoloženi za blesavu igricu koja će vas vjerojatno naživcirati, guglajte “zerg rush”. Svrha je pogađati slova “o” koja lete po ekrano.

Atari Breakout

Za one koji žele više, tu je puno zanimljivija igrica. Samo guglajte Atari Breakout, što je inače legendarna igra iz 1976. godine, i moći ćete zaigrati Googleovu verziju.

Arhiva doodlea

Google svako malo neki bitan događaj obilježi “doodleom”, posebnom verzijom svog loga. Ako ih želi te sve pregledati, tu je arhiva. Samo stisnite “Prati me sreća” ili “I’m Feeling Lucky” bez ičega u prostoru za pretraživanje.

Okretanje

Ako utipkate “Do a Barrel Roll”, što je engleski izraz za zrakoplovni manevar preokretanja, prikaz pretraživanja će vam se – preokrenuti. Ovo nije baš korisno, ali nekome bi moglo biti zabavno.

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading