Select Page

Granić o sinergiji kluba sa gradom: Izgubimo od Borca a dočeka nas sto ljudi, bakica u Posušju pita kako smo igrali…

Granić o sinergiji kluba sa gradom: Izgubimo od Borca a dočeka nas sto ljudi, bakica u Posušju pita kako smo igrali…

Nakon remija Željezničara i Posušja, održana je pres konferencija u Plavom salonu stadiona Grbavica, kojoj su prisustvovali treneri obje ekipe. 

Trener gostiju Goran Granić smatra da se njeov tim predstavio u dobrom svjetlu.

– Sve ostale utakmice koje smo igrali, mi se odlučimo ići na pobjedu, idemo stisnuti protivnika, imamo napadački način igre koji se temelji na obrambenim zadacima. Željo je imao prilike opasne u prvom dijelu, nisu mogli bolje poželjeti da u 35. minuti zabiju gol za 35. rođendan Manijaka, prekrasan dekor. Mi smo imali dva nova mlada igrača, jako je bitna koordiniranost prednje linije, ako jedan ne radi posao kako treba, to se raspada. U drugom dijelu smo rekli da ćemo nastaviti igrati našu igru, uspjeli smo sa zamjenama da se vratimo u sustav 4-2-3-1, u prvom dijelu smo igrali 4-4-2, nije štimalo u prvom dijelu kao u većini ranijih utakmica. Otvorili smo drugi dio zahvaljujući pogrešci Josipa Bendera, ali da smo mi bili povučeni, ne bi se dogodio taj kiks. Taj nas je gol ohrabrio, u nastavku smo imali više izglednih prilika nakon čega su oba tima imala svoje šanse. Možda smo mogli primiti gol više u prvom dijelu, a možda smo mogli i zabiti u nastavku, meni je drago zbog remija, mislim da je realan, kazao je Granić, te dodao:

– Selekcioniranje ekipe je bilo dobro, ali nije proradila njihova svijest o kvaliteti. Naša ekipa u prvih 11 kola je igrala ispod mogućnosti koje ima. Moj glavni zadatak je bio probuditi samosvijest igrača da oni vrijede više. Sve utakmice koje smo igrali odlikuje istinsko zajedništvo, a izgradnja istinskog zajedništva je jako teška. Mi smo probali i bio je zahtjev, tko ne ulazi u zajedništvo, ekipa se na njega ne može oslanjati. Pazite što pričate, pazite kako igrate, ja ne znam što se u vašim glavama događa, ono što znam, jeste da kada dobijete priliku za igru, onda će se to vidjeti na terenu. Ako budete pravi, bit če vam nagrađeno. Malo su me gledali skeptično, nakon toga su stvari krenuli bolje. Jedan od fokusa je da ovaj dekor izbacimo i da se koncentiramo na naše konkretne zadaće i to je jedan proces koji traje inače duže. Ovo je jedno čudo da se odmah kliknulo. Našli smo zajedništvo, prenijeli i na navijače i na naš grad. Bakica prolazi i pita kako su igrali naši, ta sinergija sa navijačima i ljudima koji nam omogućuju sve. Sve je u najboljem redu. Sad idu reflektori, pa umjetna trava, Posušje je zdrava sredina koja se razvija, a za to je potrebna rezultatska stabilnost u što smo mi ušli. Čak i utakmice koje smo izgubili su u sudačkoj nadoknadi, prvi put što smo doživjeli u životu je da nas nakon poraza od Borca 100 ljudi dočeka u Posušju. Drugu utakmicu smo izgubili od Sarajeva, igrali smo dobro sa igračem manje, oni su se branili, svi su to prepoznali, kad igrači to prepoznaju sami iskustveno, a ne samo mojom pričom, onda to samo raste.

– Želio bih čestitati navijačima Želje rođendan. Mislim da smo im na neki način uveličali ovu proslavu jednom dobrom i otvorenom igrom, odnosno nadmetanjem, jer se na Grbavicu nismo došli braniti, završio je Granić.

OGLASI

Loading