Select Page

Šou Hrvata u Kataru. Spojili tradicionalnu katarsku odjeću i crveno-bijele kvadratiće

Šou Hrvata u Kataru. Spojili tradicionalnu katarsku odjeću i crveno-bijele kvadratiće

SKUPINA hrvatskih navijača izazvala je šou u središtu Dohe, pojavivši se odjevena u tradicionalnu arapsku haljinu, kanduru, ali ukrašenu prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratićima. Članovi kluba navijača Mi Hrvati prošetali su Souq Waqifom, središnjom tržnicom u Dohi, odjeveni u tradicionalne bijele duge haljine s karakterističnim hrvatskim kvadratićima.

Standardnim repertoarom navijačkih pjesama, od Moje domovine pa do U boj, u boj, i šetnjom kroz jednu od glavnih turističkih lokacija Dohe bili su prava atrakcija. Ljudi su im prilazili želeći se slikati, snimale su ih brojne novinarske i fotoreporterske ekipe, a zbunjeni prolaznici oduševljeno su im pljeskali.

Učili Marokance pjevati hrvatske pjesme

Svi su se sjajno zabavljali bez ikakvih incidenata i napetosti, čak su marokanske navijače učili pjevati hrvatske pjesme. Početak Svjetskog prvenstva je pred vratima i atmosfera iz dana u dan raste. Hrvatski navijači sjajno su se uklopili u navijačko ludilo koje stiže u Dohu.

19.11.2022., Doha, Katar – Hrvatski navijaci u tradicionalnim katarskim narodnim nosnjama sa neizostavnim kockicama prosetali su starim centrom grada Souq Waqifom. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

“Mi uvijek napravimo show, bez obzira gdje se pojavimo i gdje igramo”, kazao je Ivo Stipanović. Goran Bendeković je dodao: “Ima nas 16, iz Osijeka nas je šest, ima nas i iz Zagreba, Dubrovnika.” Bili su i u Rusiji, kada su se ukrasili šubarama, a niti covid-19 ih nije zaustavio od dolaska na Euro prošle godine. “Ovoga puta idemo do kraja, ostajemo u Dohi do Badnjaka”, poručio je Stipanović.

OGLASI

Loading