Select Page

GRANIĆ S PRIPREMA: Nemamo uigranu zadnju liniju, koja nas je krasila u prošlom dijelu prvenstva

GRANIĆ S PRIPREMA: Nemamo uigranu zadnju liniju, koja nas je krasila u prošlom dijelu prvenstva

Iza HŠK Posušje su tri pripremne utakmice u kojima su zabilježili dva poraza (Igman i Croatija) i jučerašnji remi protiv Solina. Osvrt na dosadašnji dio priprema dao je trener Posušja Goran Granić.

“Jučer nažalost nije bilo moguće igrati normalnu utakmicu zbog bure. Prvo poluvrijeme je Solin napadao u smjeru vjetra i dao je dva gola i bio je zbog bure u prednosti. U drugom poluvremenu smo mi bili u prednosti iz istih razloga. Rezultat zato ne mogu uzeti kao mjerodavan. Nažalost, ni ovaj put nismo mogli izaći u sastavu koji je jesenas bio u dobrom nizu. Konstantno imamo neke povrede, neke viroze, poštede. Utakmice polako prolaze, a mi još nemamo uigranu zadnju liniju. To nas je krasilo u prošlom dijelu prvenstva, čvrsta zadnja linija. Čvrstina i stabilnost dolaze sa odigravanjem zajedničkih utakmica. Mi smo u ove tri utakmice promijenili tri različite odbrane i to je malo otežavajući faktor i za ubuduće. Vjerujem da ćemo kroz sljedeću sedmicu već uspjeti da okupimo ekipu, to su ipak iskusni igrači. Prije svih Kukić i Krišto. Kad se to malo standardizuje, to je ipak malo drugačija varijanta od ovih koje smo koristili”, kazao je Granić, dodavši:

“Samim rezultatom ne mogu biti ni zadovoljan ni nezadovoljan, mi smo ekipa koja voli igrati, a po ovakvom vremenu i terenu je bilo nerealno očekivati neku igru. Za naš stil igre potrebni su određeni tehnički uslovi, a danas je to bilo u stilu ko se bolje snađe”.

Za kraj je govorio i o generalnoj probi sa Željezničarom.

“Nadam se da ćemo u generalnoj probi biti u punom sastavu i da ćemo biti na normalnom terenu i sa normalnim uvjetima. Htjeli smo dobru, jaču utakmicu kao test da vidimo trenutno stanje i mogućnosti i da vidimo neke rezervne opcije. I ovu utakmicu smo duže odigrali sa planiranom početnom postavom. Protiv Željezničara ćemo većinu utakmice probati odigrati sa nekakvom standardnom postavom koju imamo u planu za ove dvije prve utakmice, koje su nam jako važne, protiv Veleža u Kupu BiH i ta domaća utakmica pred našom publikom protiv Leotara”, kazao je Granić.

OGLASI

Loading