Select Page

Posušje: Uskoro bez dugih kolona preko graničnog prijelaza Osoje

Posušje: Uskoro bez dugih kolona preko graničnog prijelaza Osoje

Na inicijativu Općine Posušje, danas je održan sastanak na temu rekonstrukcije graničnog prijelaza Osoje.

Pored domaćina, Općinskog načelnika Branka Bage sa suradnicima, sastanku su naočili i gosti: Savjetnik u ministarstvu financija i trezora BiH Eugen Šušak, predstojnik ureda ravnatelja Uprave za neizravno oporezivanje Božo Zovko, ministar gospodarstva ŽZH Dario Sesar, te predstavnici posuške Udruge gospodarstvenika Veljko Lončar, Tomislav Marić i Stjepan Bago.

Kako je na ovom susretu rečeno sredstva za izradu projektne dokumentacije su osigurana, a Općina Posušje već vrši pripremu svih relevantnih podataka, te u svrhu što skorijeg završetka ovog projekta stavila je na raspolaganje partnerima svoje nadležne službe.

GPOSOJE1

U tijeku su i pripreme proračunskih zahtjeva na državnoj razini za 2016. godinu, a u sklopu njih zatražit će se i osiguranje sredstava za izvođenje radova na samom graničnom prijelazu. Ako sve krene prema planu radovi će započeti u sljedećoj godini, a njihova vrijednost iznosit će oko 1.5 milijuna konvertibilnih maraka.

Inače, proširenje GP Osoje od iznimnog je značaja za posuško gospodarstvo, ali i stanovništvo obzirom na otežano prometovanje u ljetnim mjesecima. Po dovršetku, za promet osobnih vozila bit će predviđene po dvije ulazne i izlazne kolničke trake, te dodatna za teretni promet, prenosi službena stranica Općine Posušje.

Podsjetimo kako je od lipnja 2013. Ugovorom potpisanim između BiH i RH GP Osoje svrstan u C skupinu graničnih prijelaza, što će nakon fizičkog proširenja omogućivati, pored prometovanja putnika, i promet roba uz konstantan rad policije i carine.

Posušje.net

OGLASI

Loading