Select Page

Grčka je stala u obranu EU i cjelog Balkana

Grčka je stala u obranu EU i cjelog Balkana

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je pisma predsjedniku Grčke Prokopisu Pavlopulosu i premijeru Kirijakosu Micotakisu u kojima je uputio najiskreniju podršku za sve napore i aktivnosti koje grčke vlasti sprovode u vezi s najnovijim valom ilegalnih migranata.

“Štiteći granice Grčke, stali ste u obranu ne samo granica Europske unije nego i cijelog Balkana. Ilegalne migracije sa sobom nose niz humanitarnih i bezbjednosnih izazova i samo zajedničkim odlučnim aktivnostima možemo da im odgovorimo na adekvatan način”, istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH zahvalio je predsjedniku i premijeru Grčke i njihovoj državi na svemu što čine na promociji mira i stabilnosti na Balkanu.

“Grčki i srpski narod vežu neraskidive veze iz prošlosti, koje su u dokazane u najtežim trenucima kroz iskazano međusobno razumijevanje, poštovanje i solidarnost”, naglasio je Dodik.

Uz najbolje želje za mir i blagostanje prijateljskog grčkog naroda, Dodik je uputio i izraze dubokog poštovanja predsjedniku i premijeru Grčke./Srna/HMS/

OGLASI

Loading