Select Page

GROBLJE MIRA NA BILIMA: Obilježavanje 72. obljetnice velikog stradanja hrvatskog naroda

GROBLJE MIRA NA BILIMA:  Obilježavanje 72. obljetnice velikog stradanja hrvatskog naroda

Prigodom Europskog dana sjećanja na žrtve komunizma, nacizma i fašizma, Odjel za Drugi svjetski i Domovinski rat Hrvatskog narodnog sabora, poziva Vas na Obilježavanje 72. obljetnice velikog stradanja hrvatskog naroda i komemoraciju za sve žrtve Drugog svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata Spomen područje „Groblje mira na Bilima”, plato između Mostara i Širokog Brijega, subota, 19. kolovoza 2017. godine u 12 sati.

Kulturno glazbeni program počinje u 11:30 sati, program komemoracije počinje svetom misom u 12 sati na „Groblju mira”, hrvatskom nacionalnom i međunarodnom spomen području.

Misno slavlje predvoditi će fra Miljenko Šteko, Provincijal hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Nakon Svete mise uslijedit će pokop zemnih ostataka 111 neidentificiranih žrtava iz Drugoga svjetskog rata i poraća.

U nastavku komemoracije uslijedit će pozdravni govori i polaganje vijenca, a po njezinom završetku pokrovitelj Hrvatski narodni sabor poziva na prigodno druženje.

Organiziran je i prijevoz za obilježavanje 72. obljetnice velikog stradanja hrvatskog naroda iz Mostara i Kruševa po rasporedu vožnje:

• Rondo – Bile –> polazak u 10.00 sati sa Rondoa

• Kruševo – Bile –> polazak u 9.00 sati iz Kruševa

OGLASI

Loading