Select Page

Gužve na biralištima u bošnjačkom dijelu Mostara, prijavljene i neregularnosti

Gužve na biralištima u bošnjačkom dijelu Mostara, prijavljene i neregularnosti
Iza podneva masovniji je bio odaziv birača u većinskim bošnjačkim gradskim područjima Mostara.

Zbog toga su se u novoj školi koja se nalazi u naselju Zalik stvorile više desetaka metara duge kolone birača koji čekaju obaviti svoju građansku dužnost. Da bi glasovali moraju čekati duže od 20 minuta.

Slično je i na drugim lokacijama gdje se nalaze biračka mjesta.

Stranački promatrači su na nekoliko mjesta zabilježili kako su došli glasovati osobe koje su fiktivno prijavljene na glasovanje u zapadnome dijelu Mostara. Svi ti slučajevi su dokumentirani i prijavljeni policiji, piše Večernji list.

Zbunjujuća i činjenica da da je popis birača koje je dostavilo državno Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH i onaj koji se koristi na biračkim mjestima u Mostaru manji za čak 4.000 birača.

Na zloporabe s prebacivanjem bošnjačkih birača iz istočnog u zapadni većinski hrvatski dio Mostara upozorili su iz Hrvatskog narodnog sabora BiH te su podnijeli kaznene prijave Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije.

U Zaliku zabilježene neregularnosti

Kako je za Radiosarajevo.ba rekla predsjednica Platforme za progres, Lana Bečiragić, došlo je do neregularnosti na biračkom mjestu Zalik.

Ljudi, koji nisu akreditirani od Gradske izborne komisije (GIK), provjeravali su ljude ispred biračkog mjesta gdje trebaju glasati, kako i što. Dakle, ljudi čiji to nije posao, rekla je Bečiragić.

Kako je navela, policija se nalazi ispred ovog biračkog mjesta.

OGLASI

Loading