Select Page

Gužve na rivijeri: Više od 25.000 gostiju odmara u Makarskoj

Gužve na rivijeri: Više od 25.000 gostiju odmara u Makarskoj

U ljetovalištima na Makarskom primorju, prema podacima turističkih ureda, odmor provodi više od 25.000 turista uglavnom stranih, što je jednako broju gostiju potkraj lipnja prošle godine.

Hoteli posluju s vrlo dobrom popunjenošču smještajnih kapaciteta te ugoščuju od 12.000 gostiju, u autokampovima je oko tisuću i pol turista, a ostali borave u sobama i apartmanima kod privatnih kućevlasnika.

Hotelijeri zadovoljni poslovanjem kažu kako ni ove godine neće biti takozvane srpanjske rupe jer su za kraj lipnja i početak srpnja turističkim agencijama i individualnim gostima ponuđene određene akcije. Ujedno, u hotelima je vrlo malo slobodnih mjesta do konca lipnja, a već od početka srpnja u većini hotela preporuča se prethodna rezervacija smještaja.

Ovaj vikend je obilježen prvom većom smjenom gostiju koji su brojniji u dolasku, pa je promet Jadranskom magistralom pojačan, ali bez zastoja i ograničanja, dok se trajektni promet na liniji Makarska – Sumartin i Drvenik – Sučuraj obavlja prema ljetnom redu plovidbe, prenosi Hina.

OGLASI

Loading