Select Page

HDZ BiH: 24. obljetnica zaustavljanja tenkova JNA svečano je obilježena u Pologu

HDZ BiH: 24. obljetnica zaustavljanja tenkova JNA svečano je obilježena u Pologu

24. obljetnica zaustavljanja tenkova JNA svečano je obilježena jučer 07. svibnja 2015. godine u mjestu Polog između Mostara i Širokog Brijega, gdje su od 7. do 9. svibnja 1991. godine i zaustavljeni tenkovi ove zloglasne vojne armade, kao i u Širokom Brijegu.

Obilježavanje je započelo startom tradicionalnog mini-maratona Polog – Široki Brijeg, a nastavljeno je polaganjem vijenca i Svetom misom za poginule hrvatske branitelje u Crkvi u Pologu.

66950_hdz_bih_24_obljetnica_zaustavljanja_tenkova_jna_svecano_je_obiljezena_u_pologu_2_800_600_85_c1

U Širokom Brijegu također je položen vijenac i zapaljene svijeće za sve hrvatske domoljube nakon čega je u kinu Borak u sklopu Svibanjskih sjećanja predstavljen rad Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH.

Završni događaj, u organizaciji Gradskih odbora Mladeži HDZ BiH Široki Brijeg i Mostar, bio je sportsko – zabavni program na igralištu Osnovne škole u Pologu gdje su odigrane prijateljske malonogometne utakmice između Mladeži Mostara i Širokog Brijega i Seniora Širokog Brijega i Mostara.

66950_hdz_bih_24_obljetnica_zaustavljanja_tenkova_jna_svecano_je_obiljezena_u_pologu_5_800_533_85_c1

24. obljetnici zaustavljanja tenkova JNA u Pologu nazočilo je i visoko izaslanstvo HDZ BiH predvođeno glavnim tajnikom HDZ BiH Vladom Džoićem.

Podsjetimo, zaustavljanjem tenkova u Pologu 7. svibnja 1991. godine pale su sve maske bratstva i jedinstva i AVNOJ-evske Jugoslavije i svakome je postalo jasno kako je JNA u funkciji velikosrpskih nacionalnih interesa koja područje Bosne i Hercegovine planira iskoristiti kao prostor preko kojeg će se izvoditi borbene i logističke aktivnosti za vojnu okupaciju Republike Hrvatske, ali i okupaciju prostora na kojima stoljećima žive Hrvati Bosne i Hercegovine.

pogled.ba

OGLASI

Loading