Select Page

Zasjedao Stožer civilne zaštite općine Posušje

Zasjedao Stožer civilne zaštite općine Posušje

Danas je u prostorijama Općine Posušje zasjedao Stožer civilne zaštite na svojoj redovnoj 14. sjednici pod predsjedavanjem zapovjednika stožera načelnika Branka Bage.

Na stožeru je otvoreno i raspravljano o nekoliko važnih tema iz svakodnevnog života naših građana pa su tako razmatrane pritužbe stanovništva na mogući ekološki problem u nastajanju. Naime, po razmatranom, na području Tribistova i Rakitna postoji više lokacija divljih deponija koje već sada ugrožavaju lokalno stanovništvo i mogu biti izvor zaraza. Iako u primarnoj nadležnosti stožera nije rješavanje ovog pitanja ipak je donesen zaključak da se uputi inicijativa nadležnoj općinskoj službi kako bi se naložile potrebne mjere za rješavanje ovog problema, ali i utvrdi odgovornost svih koji imaju povjerene ovlasti po pitanju odvoza otpada i sanacije deponija u ovim mjesnim zajednicama.

U skladu sa stvarnim potrebama utvrđenim neposredno na terenu stožer je na današnjoj sjednici pokrenuo inicijativu za osnivanje dobrovoljnih vatrogasnih društava na području Vira i Rakitna, a kao koordinator za ovu aktivnost određen je vršitelj dužnosti zapovjednika Profesionalne vatrogasne postrojbe Posušje Mario Čutura.

Usvajajući izvješća o stanju sustava civilne zaštite u općini donešen je i zaključak kojim se zadužuje nadležna ustanova za komunalne djelatnosti da završi poslove oko dovršavanja hidrantske mreže na području Vira, Rakitna, Graca i Osoja.

Na ovoj sjednici također su kao točke dnevnog reda razmatrane i usvajane odluke koje se tiču financijskih sredstava ostvarenih na temelju posebnih naknada za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća, odluke o planovima i programima rada stožera za iduće razdoblje, kao i izvješća PVP Posušje i Službe za zaštitu i spašavanje sa visina HGSS.

Na Program razvoja zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u općini Posušje za razdoblje od 2019. do 2023. godine stožer je dao pozitivno mišljenje i uputio ga u daljnju proceduru prema Načelniku i Općinskom Vijeću koja podrazumijeva javni uvid.

Javni uvid u ovaj program biti će dostupan na službenoj web stranici Općine Posušje i trajati će do 15. siječnja 2019. godine.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading