Select Page

HDZ BiH poziva na prethodnu registraciju birača za 2. krug predsjedničkih izbora u RH

HDZ BiH poziva na prethodnu registraciju birača za 2. krug predsjedničkih izbora u RH

Iz objavljenih rezultata vidljivo je da će se u drugom krugu voditi mrtva utrka između Kolinde Grabar Kitarović i Ive Josipovića i da će odlučivati svaki glas

Središnjica HDZ RH zahvalila se svim biračima u BiH za doprinos u odličnom izbornom rezultatu Kolinde Grabar Kitarović, predsjedničke kandidatkinje HDZ RH, ali i zamolbu da se do drugog kruga izbora koji će biti održan 11.01.2015. godine učini sve kako bi ovaj rezultat od 7.358 glasova iz BiH bio još bolji.

Iz objavljenih rezultata vidljivo je da će se u drugom krugu voditi mrtva utrka između Kolinde Grabar Kitarović i Ive Josipovića i da će odlučivati svaki glas.

Registracija birača

Registracija za one birače koji se nisu registrirali za prvi krug ili uopće nisu glasovali traje do srijede 31. prosinca 2014. godine. Ako se iz bilo kojih razloga i ne registriraju, opet će moći izaći na glasovanje uz registraciju na sam dan glasovanja s tim da tada proces glasovanja ide malo sporije.

Iz broja od 7.358 glasova u BiH za Kolindu Grabar Kitarović vidljivo je da postoji još velika rezerva u mogućim osvojenim glasovima, posebno na biračkim mjestima u Sarajevu, Tuzli i Banja Luci a i broj glasova na biračkim mjestima u Mostaru može biti još bolji.

Zato je neophodno učiniti sve da se organizirate kako za prethodnu registraciju do 31.12.2014. godine, tako i posebno za dan glasovanja 11. siječnja 2015. godine kako bi smo svojim glasovima bili prevaga u pobjedi predsjedničke kandidatkinje HDZ RH Kolinde Grabar Kitarović.

Pozivam Vas da odmah pristupite registraciji kako bi i HDZ BiH doprinio izbornoj pobjedi HDZ RH i Kolinde Grabar Kitarović, kao naše sestrinske stranke koja nam je pružila punu i nedvojbenu potporu na prošlim Općim izborima u BiH

Uvjet za ostvarivanje prava na glasovanje:

– hrvatski državljani koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj trebaju diplomatsko-konzularnom predstavništvu u BiH dostaviti Zahtjev za prethodnu registraciju birača s prebivalištem u Hrvatskoj,

– hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj trebaju diplomatsko-konzularnom predstavništvu u BiH dostaviti Zahtjev za aktivnu registraciju birača koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj.

Zahtjevi za prethodnu i aktivnu registraciju zaprimaju se u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini na jedan od sljedećih načina: osobno, putem pošte, telefaksa ili e-pošte.

U svim slučajevima podnositelj zahtjeva mora vlastoručno potpisati svoj zahtjev za prethodnu/aktivnu registraciju te priložiti presliku valjane hrvatske putovnice ili valjane osobne iskaznice.

Rok do kojeg birači mogu podnositi zahtjeve za upis, dopunu ili ispravak registra birača (završetak prethodne/aktivne registracije) jest u srijedu 31. prosinca 2014. godine.

Uvid u registar birača moguće je ostvariti na internetskim stranicama Ministarstva uprave: https://uprava.gov.hr/ te su na istoj stranici dostupni svi potrebni obrasci za aktivnu i prethodnu registraciju. Također sve detaljnije informacije nalaze se na Internet stranici: http://www.izbori.hr/ws/index.html

hdzbih.org

OGLASI

Loading