Select Page

HDZ BiH predložio Rezoluciju o zaštiti Ustava, Bošnjaci odbili

HDZ BiH predložio Rezoluciju o zaštiti Ustava, Bošnjaci odbili

Klub HDZ BiH – HNS podnio je zahtjev za dopunu dnevnog reda 28. redovite sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, ipak njihov zahtjev je odbijen od strane bošnjačkih stranaka.

Smatrajući kako Bosna i Hercegovina, odnosno Federacija BiH, ulazi u proces destabilizacije, a pitanje reforme izbornog zakonodavstva i rješavanje najveće postdaytonske političke krize je opstruirano s različitih strana, Klub HDZ BiH – HNS podnio je prijedlog Rezolucije o zaštiti Ustava BiH, Ustava Federacije BiH, međunarodnih sporazuma i pripadajućih aneksa te provedbi presuda Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava, priopćeno je iz spomenutog kluba.

Tekst rezolucije glasi:

U okolnostima najveće političke krize u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina, naša je dužnost i obveza da štitimo ustavni poredak i institucije Federacije BiH.

U ovakvim političkim okolnostima, potreba za dijalogom i preuzimanjem političke odgovornosti su dva ključna rješenja kojima istinski možemo prevladati sve izazove u kojima se neminovno već sada nalazimo. Potpora koju pružaju naši prijatelji, medijatori i partneri iz međunarodne zajednice snažan su motiv da napravimo politički iskorak i konsolidiramo unutarnje odnose u Federaciji BiH.

Narušena stabilnost i funkcionalnost iziskuju potrebu za usvajanjem “Rezolucije o zaštiti Ustava BiH, Ustava Federacije BiH, međunarodnih sporazuma i pripadajućih Aneksa te provedbi presuda Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava” koja treba potvrditi našu neupitnu opredijeljenost za europske civilizacijske vrijednosti kojoj Bosna i Hercegovina pripada.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading