Select Page

Učenici OŠ Ivana Mažuranića boravili u Udruzi osoba s invaliditetom

Učenici OŠ Ivana Mažuranića boravili u Udruzi osoba s invaliditetom

Učenici 4. d i 4. f odjela Osnovne škole Ivana Mažuranića u Posušju boravili su danas s članovima Udruge osoba s invaliditetom u Posušju. Jedan školski sat učenici sa svojim učiteljicama Ivanom Šego i Jozefinom Lebo su izdvojili za druženje s članovima udruge kako bi djeci u svojim razredima omogućili drugačiji oblik nastave, ali i potaknuli ih na humanitarno djelovanje.

 „Ja i moja kolegica smo došle na ideju da u ovo predbožićno vrijeme posjetimo Udrugu osoba s invaliditetom. U udruzi smo stvarno lijepo dočekani i bilo nam je odlično. Udruga je organizirala jednog dečka s harmonikom tako da se pjevalo i plesalo. Vidimo nakon skupa i razgovarajući s našim učenicima da su i oni oduševljeni ovim događajem. Svidio im se ovaj drugačiji način nastave. Svidjela im se ideja kako odlaska na teren, tako i ideja humanitarnog karaktera posjete. Ovom prilikom želimo zahvaliti i svim roditeljima naših učenika što su nas podržali u ovoj ideji“, kazala je za naš radio učiteljica Ivana Šego.

Cilj ove posjete bio je djeci omogućiti spoznaju da postoje životne situacije s kojima se možda nisu susretali, a malim donacijama od svoga džeparca već od školske dobi podsvjestiti da uvijek svojim odricanjima za nekoga mogu napraviti nešto dobro. „Naš cilj je bio kroz ovo vrijeme kraja prvog polugodišta donijeti jedan drugačiji oblik nastave. Cilj nam je bio djeci pokazati da postoje neke drugačije životne okolnosti, da u našem okruženju postoje osobe s posebnim potrebama kojima je potrebna naša nježnost i razumjevanje. Na ovaj način smo stavili naglasak na inkluzivnost u društvu. Također, ovdje bih htijela izdvojiti da smo djeci htjeli podsvjestiti i humanitarno djelovanje, zato smo simbolično izdvojili po nekoliko maraka po djetetu i donirali udruzi za njihove radne materijale ili možda neku drugu njihovu potrebu za rad“, kazala je za naš radio učiteljica Jozefina Lebo.

Odlična je atmosfera bila u prostorijama Udruge gdje su sva djeca zajedno pjevala božićne, ali i druge pjesme, te dobila od članova udruge mali dar kao uspomenu na posjetu.

Radioposusje.ba (Tekst: Z. Pišković)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading