Select Page

Hercegovačke škole kreću s online dnevnicima

Hercegovačke škole kreću s online dnevnicima

U organizaciji Zavoda za odgoj i obrazovanje Županije Zapadnohercegovačke održana je edukacija za koordinatore i profesore informatike iz škola koje kreću s pilot projektom SUMIT dnevnika.

Edukaciju su online putem pratili koordinatori iz 22 škole koje sudjeluju u pilot projektu. Na radionici su obrađene teme organizacije rasporeda nastave, pregled odjeljenja, evidencija nastave i izostanak.

SUMIT dnevnik je mrežna aplikacija kojoj mogu pristupiti roditelji učenika onih škola koje koriste dnevnik u tekućoj školskoj godini.

Putem aplikacije roditelji imaju uvid u osobne podatke, ocjene, izostanke, bilješke planirani raspored pisanih zadaća i ostale podatke o djetetu koje su predmetni nastavnici i razrednik unijeli u SUMIT dnevnik.

Predmetni nastavnici mogu vidjeti isključivo podatke za svoje predmete, razrednici imaju pristup svim podacima učenika u njihovom razredu dok ravnatelju aplikacija može poslužiti za praćenje rada svih školskih razreda.

Glavna uloga SUMIT dnevnika je smanjiti mogućnosti neovlaštenog unosa, krađu i namjerno ili nenamjerno uništavanje razredne knjige te SUMIT dnevnik značajno smanjuje višestruki unos istih podataka.

Iz SUMIT matice prenose se osobni podaci učenika te informacije o programu i razrednome odjelu u koji je učenik upisan.

Na kraju školske godine iz dnevnika u maticu prenose se predmeti, ocjene, ispiti, izostanci, pedagoške mjere i vladanje učenika.

Popis škola koje sudjeluju u pilot projektu možete vidjeti na poveznici https://skole.sum.ba/dnevnik.

OGLASI

Loading