Select Page

Završila nastava za 876 prvašića u ŽZH

Završila nastava za 876 prvašića u ŽZH

U petak, 3. lipnja, je zadnji dan nastave za 876 prvašića u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Prvašići iz Širokog Brijega, Ljubuškog, Posušja i Gruda ove školske godine su, kao i njihovi vršnjaci u ostatku zemlje, prvi razred pohađali oba polugodišta, za razliku od prethodnih godina, kad je prvi razred u ovoj županiji trajao samo jedno polugodište.

Za ove prvašiće danas počinju ljetni praznici, a ekipa portala Jabuka.tv razgovarala je s roditeljima prvašića o tome kako im je protekla prva godina.

Većina roditelja se složila oko toga da je bolje da prvi razred traje dva polugodišta, a posebno oni čije je starije dijete išlo po skraćenom programu, a mlađe ove godine, po redovnom. Zajedničko je stajalište oko prevelike količine knjiga koju su prvašići morali nositi, s obzirom na to da ih je većina krenula u prvi razred sa šest godina.

Naučena su sva velika slova, a ocjene su bile opisne pa nema standardnih “prošao sam s 5” ali zato ih u drugom razredu čeka ocjenjivanje, no to je tek iza praznika pa se o tome puno i ne razmišlja.

Pred prvašićima su sad tri mjeseca bezbrižnog odmora, a stariji učenici imaju još tjedan dana nastave prije nego i oni krenu na ljetni raspust.

jabuka.tv

OGLASI

Loading