Select Page

ŽZH: Navijači se vraćaju na tribine!

ŽZH: Navijači se vraćaju na tribine!
Stožer civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke donio je zapovijed o vraćanju gledatelja u dvorane i na stadione.

Odlučeno je tako na 41. izvanrednoj sjednici Stožera u četvrtak na kojoj je donesena zapovijed o dopuštanju prisustva gledatelja na športskim natjecanjima u zatvorenom (športske dvorane) i na otvorenom prostoru (stadioni).

Dopušta se prisustvo ograničenog broja gledatelja na športskim natjecnjima u zatvorenim objektima (športskim dvoranama) i to popunjavanjem svakog trećeg registriranog mjesta za sjedenje uz obvezno nošenje maski, a na otvorenom prostoru (stadioni) dopušta se popunjavanje svakog drugog registriranog mjesta za sjedenje.

Zabranjuje se prisustvo gostujućih gledatelja.

  • Obvezuju se organizatori skupova, športskih natjecanja te korisnici športskih dvorana i stadiona da osiguraju poštivanje higijensko-epidemioloških mjera prema preporukama Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.
  • Obvezuju su športski klubovi i drugi organizatori športskih natjecanja te korisnici športskih dvorana i stadiona da Zavodu za javno zdravstvo ŽZH dostave informaciju o maksimalnom kapacitetu sjedećih mjesta u sklopu športske dvorane ili stadiona kojega koriste za športska natjecanja.
  • Za provođenje ove Zapovijedi odgovorni su organizatori skupova, športski klubovi, organizatori športskih natjecanja te korisnici prostora u kojima se održavaju skupovi, športskih dvorana i stadiona, a za nadzor nad provođenjem ove Zapovijedi zadužuju se Zavod za javno zdravstvo ŽZH, Uprava za inspekcijske poslove ŽZH i Ministarstvo unutarnjih poslova ŽZH, svako u okviru svojih ovlasti.

Također je dopušteno organiziranje skupova do najviše 100 osoba.

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading