Select Page

Hercegovačko ulje od smilja na tržištu druge najveće države svijeta

Hercegovačko ulje od smilja na tržištu druge najveće države svijeta

Predsjednik Grupacije proizvođača i prerađivača smilja Dinko Dujmović nedavno je kazao kako je potrebno da destilerije izvrše preradu svježe mase smilja, a svoje usluge naplate procentualno od prinosa u ulju, kako se proizvođači ne bi dodatno izlagali troškovima. Dujmović je jučer otišao i korak dalje s obzirom da su u Stocu Park sunca d.o.o. s bh. strane i Canadian Essential Oil distributer za tržište Kanade potpisali ugovor za potrebe kanadskih farmaceutskih proizvođača, piše Večernji list BiH.

Iskazano zadovoljstvo

Hercegovačko eterično ulje od smilja koristit će se i za aromaterapiju u Kanadi. Potpisivanju ugovora prisustvovali su osnivač i vlasnik Canada Energy grupe Johnny Cowan, zatim Tod Mason te kanadski poduzetnik s ovih prostora Ivan Knezović, dok su s bh. strane ugovor potpisali Ante Dujmović uime Park Sunca te Dinko Dujmović, predsjednik Grupacije proizvođača i prerađivača smilja. Dujmović je za Večernji list, nakon potpisivanja ugovora, iskazao zadovoljstvo.

Analiza i kvaliteta

– Ovo je još jedan korak ka kvalitetnijem plasmanu naših proizvoda na sjevernoameričko tržište. Kao što smo najavljivali kroz Grupaciju proizvođača i prerađivača smilja, mi smo izvršili uslugu destiliranja po principu plaćanja postotka u ulju, gdje se proizvođači nisu izlagali nikakvim financijskim ulaganjima. Sve smo odradili. Iza toga slijedi otkup predmetnoga ulja. Njegova cijena će ovisiti od kemijske analize i kvalitete. Taj proces kreće ovih dana – kazao je u izjavi za Večernji list Dujmović. On je cijelo vrijeme isticao kako je kvaliteta esencijalnog ulja od smilja presudan čimbenik u prodaji. – Kvalitetno smo se opremili s najsuvremenijim uređajima u smislu kontrole kvalitete i promptno ćemo reagirati da ne čekamo analize ni u Beogradu ni u Mostaru jer to traje danima. U razdoblju od deset minuta kvaliteta svakog ulja biti će poznata po metodi i za standardu upravo za sjevernoamerička tržišta – istaknuo je Dujmović, kazavši i da analize koje postoje nisu kompletne kad je u pitanju kvaliteta ulja od smilja. Nakon crnih vijesti i brojnih informacija koje nisu išle na ruku proizvođačima, konačno su stigle i bolje vijesti kad je potraga za tržištem ulja od smilja u pitanju.

vecernji.ba

OGLASI

Loading