Select Page

HERCEGOVINA POMAŽE PETRINJI!

HERCEGOVINA POMAŽE PETRINJI!

Danas su iz Hercegovine u Petrinju dopremljene 77 tone razne pomoći za stanovnike Petrinje, pogođene jakim potresom prije točno 15 dana. Uz koordinaciju s Crvenim križem Hrvatske, Civilnom zaštitom te Stožerom Vlade RH za potresom pogođena područja, te pojedinaca iz grada Petrinje, ista je istovarena te će biti uručena onima kojima je prijeko potrebna. Hercegovina je pokazala svoje veliko srce i pokazala da se u nevolji poznaju prijatelji.

Ekipu koordinatora iz Hercegovine: Josip Zelenika, tajnik CK ŽZH, Matej Dedić, rukovoditelj Službe za zaštitu i spašavanje CK ŽZH, Marijan Dedić, CK Grada Ljubuško, koju je predvodio Viktor Grbavac, predsjednik Crvenog križa ZHŽ-a i zapovjednik Ljubuških vitezova, pozdravio je i zahvalio na pomoći predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, koji se zatekao u Petrinji.

Cjelokupnom operacijom, od Ljubuškog, smještaja i istovara dopremljene pomoći u Petrinji, rukovodio je državni tajnik Tugomir Majdak , član nacionalnog Stožera koji je cijeloj ekipi omogućio smještaj za predah, ručak te tople napitke. Nesebičnu pomoć su pružili i Mihael Jurić i Magdalena Komes . Lijepo je bilo čuti riječi zahvale Hercegovini od svih nazočnih, koji su posebno naglasili koliko znači da se uvijek kad je najteže mogu osloniti na Hercegovinu i njene ljude.

Cijelu ekipu je putem telefonske veze pozdravio i predstojnik Ureda Vlade RH za Hrvate izvan Domovine Zvonko Milas.

OGLASI

Loading