Select Page

HEROJ: Posušanin pater Ivan Ike Mandurić spriječio sukob prosvjednika i policije na Markovom trgu

HEROJ: Posušanin pater Ivan Ike Mandurić spriječio sukob prosvjednika i policije na Markovom trgu

Radnicima tvrtke RIZ Odašiljači te Imunološkog zavoda koji su danas prosvjedovali na Markovu trgu pridružili su se i branitelji koji više od 200 dana prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja u Savskoj 66 te su cijeli dan ostali na Markovu trgu.

11018809_10204090484494137_1103245319332461746_n

Policija je u 22 sata krenula u akciju njihova uklanjanja sa trga, no oni su se povukli u Markovu crkvu. U jednom trenu je moglo doći i do sukoba da između prosvjednika i policije nije stao pater Ivan Ike Mandurić i tako spriječio nemile događaje.

Tko je svećenik koji je spriječio sukob policije i prosvjednika

Inače, pater Ike Mandurić, isusovac je iz Palmotićeve ulice u Zagrebu, i nije, naime, župnik u sv. Marku, već je došao dati podršku prosvjednicima, a činio je to u više navrata u šatoru u Savskoj ulici otpočetka prosvjeda. Duhovni je voditelj molitvene zajednice “Srce Isusovo” u Zagrebu. Taj mladeži omiljeni Isusovac, rođen u Posušju, najprije je diplomirao je arhitekturu i do svoje 37. godine radio u struci.

Preokret se dogodio kada je na jednoj ispovijedi kod pokojnog fra Slavka Barbarića u Međugorju spoznao da želi biti svećenik. Mladu je misu slavio sa 47 godina.

branitelji_markov_trg_3-810x534

Zadužen je za rad s mladima i čini čuda – petkom se na misi koju on predslavi okuplja 700 mladih ljudi, uvijek nešto organizira, drži duhovne obnove, a objavljuje i zanimljive članke o temama iz života.

Sva sreća da je pater Ike Mandurić večeras staona vrata crkve sv. Marka i spriječio sukob policije i prosvjednika.

Posušje.net

OGLASI

Loading