Select Page

HGSS STANICA POSUŠJE: Spašena jedna osoba u kanjonu “BRINA”

HGSS STANICA POSUŠJE: Spašena jedna osoba u kanjonu “BRINA”

Nakon zaprimljenog poziva od vodiča u 16:00 h o unesrećenoj osobi u kanjonu Brina ( Posušje ) pripadnici Hgss-a stanice Posušje izlaze na teren i uz pomoć vodiča dolaze do mjesta pada unesrećene u 16:20, koji se nalazi na pješačkoj stazi “Brina”.


Unesrećena je se poskliznula i padom niz vertikalu od 5-6 m upala u hladnu vodu. Sreća u nesreći je ta što je pala u veću koncentraciju vode koja je jedina na tom djelu usjeka i potoka i na taj način zadobila samo površinske ogrebotine.

Unesrećena zbog skliskog terena nije mogla uspeti se, te je plivala 20-ak metara nizvodno i tu je zaglavila i trazila pomoć. Dolaskom gorskih spašavatelja, te brzim uvidom u situaciju, krenulo se u akciju spašavanja, jedan se pripadnik spustio niz vertikalu 15-20 m i ukazao joj prvu pomoć te je presvukao i utoplio, dok su ostali pripremali sistem za podizanje, unesrećena je izvučena, utopljena te prebačena do vozila. Akcija je završila uspješno u 18:00 h, te je unesrećena predana svojim kolegicama i odvežena u topli dom!

Na akciji je sudjelovalo 8 gorskih spašavatelja, uz još nekoliko spašavatelja koji su bili u pripravnosti!
Brzom akcijom sigurno je spašen jedan život, ovim putem apeliramo sve koji prolaze kanjonom Brine da paze na svoju sigurnost i da na izlete idu u adekvatnoj opremi!!


Nakon ove uspješne akcije naših 5 spašavatelja se odmah uputilo u pomoć kolegama u Livno u potragu za nestalim paraglajderom, stoji u priopćenju HGSS Stanica Posušje

OGLASI

Loading