Select Page

HNS: Sramotni zahtjev upućen RH protiv zapovjednika HV-a pokazuje tko upravlja nekim institucijama u BiH

HNS: Sramotni zahtjev upućen RH protiv zapovjednika HV-a pokazuje tko upravlja nekim institucijama u BiH
Vijest koja se pojavila u javnosti i koja je potvrđena od Ministarstva pravosuđa i uprave  RH o upućenom zahtjevu iz Bosne i Hercegovine prema RH za procesuiranje hrvatskih generala i zapovjednika je jalov, ničim utemeljen zahtjev s političkom pozadinom od strane onih koji žele potpunu kontrolu pravosuđa u BiH, ali i pokušaja izvrgavanja činjenica i povijesnog revizionizma.

Ovaj sramotan zahtjev nema svoje nikakvo uporište, osobito ne za procesuiranje bilo koga u kontekstu akcije “Bljesak” kojim je oslobođen prostor RH.

Riječ je o klasičnom pokušaju zloupotreba institucija Bosne i Hercegovine, a sada se u praktičnom smislu vidi tko stoji u pozadini i na kakav način se želi kriminalizirati HV, ali i HVO, što bošnjačke parastrukture pokušavaju već dva desetljeća na razne načine. Dva su ključna trenutka u kojima se poteže ovakav zahtjev. Prvi, želi se nastavak kriminalizacije uloge HVO-a za svoju neizmjernu ulogu u oslobađanju od agresora.

Nakon Knina i svih dijelova RH, “Oluja” bi se posebno trebala slaviti u Sarajevu jer je na prostoru Bihaća spriječen masakr i stradanje kakvo je nažalost viđeno u Srebrenici. Drugi, nakon smjena i neviđenih pritisaka na Tužiteljstvo BiH i cjelokupno pravosuđe BiH, očigledno dolazi do političkog ovladavanja pravosudnim institucijama i sada netko želi uputiti političku poruku na unutarnjem planu.

Hrvatski narodni sabor BiH odbija bilo kakve pokušaje manipulacije povijesnih činjenica u političke svrhe, zlonamjerne revizije časne uloge HV-a i HVO-a i bilo kakve daljnje jalove pokušaje političkih progona. Također, upućujemo zahtjev da se isti ti napori i energija koji se ulažu u ovakve pokušaje, usmjere u razotkrivanje svih i dalje nerazriješenih zločina počinjenih od strane Armije BiH čiji se ratni zločinci i danas slobodno šeću po Bosni i Hercegovini, navodi se u priopćenju Odjela za branitelje HNS-a.

Jabuka. Tv

OGLASI

Loading