Select Page

HOSANAFEST 2019.: Frama Posušje osvojila treće mjesto

HOSANAFEST 2019.: Frama Posušje osvojila treće mjesto

Dok su naši framaši ove nedjelje 22.09.2019. godine slavili Primanja i Obećanja, nas osmero članova glazbene sekcije imalo je priliku sudjelovati na četrnaestom festivalu duhovnih pjesama u Subotici “Hosanafestu”, čije je geslo glasilo “Na tragu vječnosti.”

Krenuli smo već u rano subotnje jutro kako bismo stigli na vrijeme odraditi sav program koji je bio isplaniran za sve izvođače. U Subotici su nas ljubazno dočekali domaćini zajedno sa župnikom vlč. Marinkom Stantićem. Vrlo lijepo su nas ugostili te nakon objeda odveli na tonsku probu u Halu sportova gdje se odrzavao ovaj festival.

U nedjelju jutro sudjelovali smo na svetoj misi koju je predvodio naš župnik fra Mladen Vukšić. Nakon euharistijskog slavlja domaćini su nas upoznali sa Suboticom te nam pokazali mnoga znamenita mjesta i kulturne spomenike. Festival je započeo već od 20:00 h te smo nestrpljivo čekali našu izvedbu koja je bila peta po redu.

Pripreme za nastup smo redovno obavljali uz pomoć voditeljice ove aktualne sekcije gđe. Josipe Jukić. Izveli smo pjesmu “Dopusti mi” koju je napisao Đuro Ravenšćak, uredio Josip Vukoja, a otpjevala ju je Ivana Jukić. Nakon zbrojenih glasova pokazalo se da je naša Frama osvojila odlično treće mjesto od ukupno petnaest izvođača koji su sudjelovali na ovom festivalu. Bili smo jako zadovoljni našom izvedbom i večer smo proveli uz druženje sa ostalim izvođačima od kojih smo dobili mnoge komplimente za našu pjesmu, kao i za izvedbu iste.

U ponedjeljak smo krenuli doma, no na putu smo se ipak zaustavili u naš slavonski Osijek te prošetali kroz njegove ulice. U Posušje smo stigli u večernjim satima. Ovo je bilo jedno predivno iskustvo za nas framaše te ovim putem iskazujemo veliko hvala svima onima koji su nam omogućili da po treći put odemo u Suboticu i tako predstavimo našu Framu. Također, zahvaljujemo i onima koji su nas srdačno primili u svoje domove.

Frama Posusje

OGLASI

Loading