Select Page

HPD ČVRSNICA: Uspon na Hajdučka vrata

HPD ČVRSNICA: Uspon na Hajdučka vrata

Iako ovih dana sa Hajdučkih vrata stižu ružne slike i vijesti, mi Vam donosimo još jednu aktivnost naših članova u maloj foto priči sa uspona na “vrata”. Već smo se počeli šaliti da ćemo uvesti redovitu liniju.

Nakon par odgađanja napokon smo otišli na uspon na Hajdučkih vrata, a za to smo odabrali stazu Vitlenica – Hajdučka vrata-Drinjača. Plan je bio da uspon bude u nedjelju 22.9.2019. godine, ukoliko vrijeme bude lijepo. Nakon provjere vremenske prognoze dogovor je pao, vrijeme sastanka 07 sati u Širokom Brijegu. Uz sitna kašnjenja do Vitlenice stižemo u 08 i 45. Jutro je bilo prohladno, temperatura u podnožju Čvrsnice je oko 0 stupnjeva. Polazimo uz brzi ritam koji je nametnuo najstariji i najiskusniji član ekipe, uz jedan kraći odmor do Hajdučkih vrata stižemo već oko 11:00 sati.

Kratko odmaramo uživajući u pogledu, nakon čega slijedi fotografiranje pošto su svi prvi put na Hajdučkim vratima . Ručak smo poslužili na 2038 m nadmorske visine na Drinjači, uživajući u pogledu. Na vrhu smo se zadržali do 13:00 sati, nakon čega krećemo natrag, za spuštanje nam je trebalo oko 2H sata. Na planini je bilo puno ljudi, što ne čudi s obzirom na dosta lijepo vrijeme. Uživali smo u odličnom danu, i turi koja oduzima dah. Nakon svega smo odlučili otići u Bosiljnu na pivu, da se okrijepimo i kući vratimo veseli.

HPD Čvrsnica

Izvor: HPD Čvrsnica

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading