Select Page

HPD Pločno: Uspon na Oštrc povodom Međunarodnog dana voda

HPD Pločno: Uspon na Oštrc povodom Međunarodnog dana voda

U susret Međunarodnom danu voda koji se svake godine obilježava 22. ožujka već tradicionalno, Hrvatsko planinarsko društvo Pločno iz Posušja organizira uspon na vrh Oštrca u Tribistovu uz tok Ružičkog potoka. Tradicionalni uspon s čak 104 sudionika održan je u nedjelju  je 17. ožujka.  

„Ovaj uspon sve više poprima na važnosti te se svake godine pridružuje sve više planinara i zaljubljenika u prirodu“, kazali su iz HPD Pločno.

Polaskom s brane u Tribistovu i usponom uz Ružićki potok do na sam vrh Oštrca, ovaj put su svi sudionici mogli uživati u lijepom vremenu i prirodi koja je, uz žubor vode nakon velikih kiša priredila pravu rapsodiju u kojoj su glavnu ulogu odigrali manji i veći vodopadi i brzaci, zelene krošnje i lagan vjetar na vrhu.

Na usponu su se okupile 104 planinarke i planinara iz domaćeg i susjednih društava te su prošetali ovom stazom koja je duga nekih 15 km. Uz odmor na vrhu, uslijedila je i zajednička fotografija. Nakon silaska, druženje je nastavljeno pored Šimića pećine.

„Ono što nas iznimno veseli je velik broj mladih koji su se pridružili ovom obilježavanju dana voda. U sklopu projekta “Misli o prirodi” na usponu su bile i učenice Srednje strukovne škole Posušje sa svojim profesoricama“, kazali su iz HPD Pločno.

Imati svijest o važnosti očuvanja pitke vode je uvijek bitno, a jedna ovakva planinarska tura pored prelijepog Ružićkog potoka je najbolja uvertira da se zaštita ovakvih mjesta nastavi i poboljša.

Ako niste imali vremena ovaj vikend, svakako preporučujemo da ovom stazom prošetate idućih tjedana. Markacije su vidljive, a staza uredno prosječena, poručili su iz Hrvatskog planinarskog društva Pločno.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading