Select Page

Hrvatska ponovila nastup protiv Islanda i pregazila i Makedonce

Hrvatska ponovila nastup protiv Islanda i pregazila i Makedonce

Hrvatska rukometna reprezentacija visoko je svladala Makedoniju u prvom susretu druge faze natjecanja. 34:24, lakše od očekivanja uz potpuno nemoćan nastup Makedonaca…

Makedonija se nije mogla nositi s Hrvatskom. Predstava vrlo slična onoj s Islandom, potpuna dominacija Hrvatske i ono što je vrlo važno – odlična obrana i vrlo raznovrstan napad.

Hrvatska je imala širinu, ideju u napadu i bez problema je punila mrežu Makedonije.

Makedonci posve suprotni. Veliki razlog u ovakvom porazu leži u činjenici da je Kiro Lazarov u potpunosti zaustavljen i ostavljen bez ijednog pogotka. Bez učinka Lazarova, Makedonija nema šanse protiv ozbiljnijih reprezentacija, a osim toga veliku ulogu igrao je i umor. Zbog skraćene rotacije i težih iskušenja u prvoj fazi natjecanja, Makedonci nisu došli u idealnom stanju što je poletnija i odmornija Hrvatska rutinski iskoristila.

U utakmicu je odlično ušao Mirko Alilović koji je zaustavio četiri puta Lazarova, dalo je to krila Hrvatskoj koja je brzo pobjegla na 7:1.

Podsjetilo je to naravno na dvoboj s Islanđanima koji su se raspali na samom početku susreta poslije čega je Hrvatska imala lagan posao. Ovdje je Makedonija pokušala upisati povratak u utakmicu, ali nije ozbiljno zaprijetila.

Na poluvremenu je bilo 17:13 za Hrvatsku nakon što je Makedonija s dva gola Manaskova i Kuzmanovskog u završnici smanjila i tako malo popravila dojam.

Odmah na početku drugog dijela Kuzmanovski je približio Makedonce na tri gola zaostatka, ali vrlo brzo Hrvatska je odgovorila, vratila se na ugodnu prednost i mirno dovršila posao.

U drugom dijelu raspucao se Ivan Slišković koji je u tih 30 minuta postigao šest pogodaka.
Slijedi ključni dvoboj u skupini, utakmica protiv sjajne Francuske koja jedne i druge može pogurati prema polufinalu, ali ih i posve udaljiti.

MAKEDONIJA – HRVATSKA 24:34 (13:17)
Makedonija: Borko Ristovski, Daniel Dupjačanec (6 obrana), Goce Georgievski 3, Vlatko Mitkov 2, Kiril Lazarov, Naumče Mojsovski 2, Filip Mirkulovski 1, Nemanja Pribak, Filip Kuzmanovski 4, Filip Lazarov, Dejan Manaskov 7, Goce Ojleski 2, Stojanče Stoilov 3, Žarko Peševski, Nikola Markoski, Velko Markoski, Aco Jonovski
Hrvatska: Mirko Alilović (10 obrana), Ivan Stevanović (2 obrane), Manuel Štrlek 5, Antonijo Kovačević, Ivan Čupić 1, Zlatko Horvat 3, Ilija Brozović, Marino Marić 5, Marko Kopljar 3, Domagoj Duvnjak 2, Igor Karačić 3, Luka Cindrić, Marko Mamić 3, Ivan Slišković 6, Jakov Gojun 1, Luka Šebetić 2.

hrsport.net

OGLASI

Loading