Select Page

NAŠI POD OBRUČIMA: Posuški košarkaši i košarkašice predvodili svoje momčadi

NAŠI POD OBRUČIMA: Posuški košarkaši i košarkašice predvodili svoje momčadi

Naše košarkašice i košarkaši su u proteklih tjedan dana imali zapažene uloge u svojim klubovima.

Prošli vikend počela ne nova košarkaška sezona BiH – Liga 11. U mostarskom derbiju, Zrinjski je na otvaranju sezone bio bolji od povratnika u elitno društvo, ekipe Studenta i slavio rezultatom 80:59. Marko Ramljak postigao je 4 koša a Ivan Begić dodao 7 koševa za “plemiće”, dok je u dresu Studenta najbolji igrač bio Ivica Širić s 14 postignutih koševa.

Iza Zrinjskog su i dvije utakmice u 2. ABA ligi. U prvoj su u gostima izgubili od Splita 90:76. Ramljak je postigao 11 poena, 3 skoka i 1 asistenciju, dok je Begić imao 2 poena i 1 skok. U drugoj utakmici u Mostaru su na krilima odličnog Ramljaka, koji je bio najbolji igrač susreta s 19 koševa, 6 skokova i 3 asistencije pobjedili Bosnu 76:70. Begić je za 13 minuta na parketu postigao 2 koša, te po 1 skok i asistenciju.

Marko Ramljak zrinjski 2

Zapaženu rolu u redovima Širokog imao je bh. reprezentativac Markus Lončar, koji je upisao 8 poena, 9 skokova, 1 asistenciju i 1 osvojenu loptu, pa je utakmicu završio sa valorizacijom od 18 indexnih poena. Široki je na svom terenu u 1. kolu prvenstva BiH slavio protiv Bosne 71:66.

ana amrija begic udominate 1

Kod košarkašica bilježimo još jedan sjajan nastup mlade Ana-Marije Begić za Umeu Udominate. Švedski klub nastupio je u prvom kolu Eurocupa i ostvario pobjedu protiv Sparta&k M.R. Vidnoje 86:57. Najbolji pojedinac utakmice bila je upravo Begić s 20 postignutih poena, 14 skokova i 3 asistencije.

andrea maric cinkarna 2

Odličan nastup imala je i druga posuška košarkašica Andrea Marić. Cinkarna Celje je u 2. kolu Državnog prvenstva pobijedila Maribor 77:51, a Marić je ostvarila “double-double” s 18 koševa i 10 skokova.

Posušje.net

OGLASI

Loading