Select Page

Hrvatski Narodni Sabor BiH: Odbijamo optužnicu protiv hrvatskog generala Zlatana Mije Jelića

Hrvatski Narodni Sabor BiH: Odbijamo optužnicu protiv hrvatskog generala Zlatana Mije Jelića

Na svojoj sjednici održanoj 19. siječnja 2016. godine u Mostaru Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat raspravljao je o problematici vezanoj za branitelje HVO-a.

Kroz raspravu podržana su izvješća predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata i županijskih ministara za branitelje u Federaciji BiH, a koja se odnose na prijedloge izmjena i dopuna Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju, informacije o provedbi aktivnosti na pružanju pravne pomoći branitelja HVO-a i drugim pitanjima, a koja se odnose na reviziju prava branitelja i funkcioniranje Ministarstva branitelja Federacije BiH, te nužnosti potrebe za promjenu i popravljanje nacionalne strukture uposlenika u ovom ministarstvu.

Na sjednici odjela donesen je zaključak, a povodom podignute optužnice protiv generala HVO-a Zlatana Mije Jelića.

Ne prihvaćamo jer je neutemeljena, te odbijamo optužbu za udruženi zločinački pothvat koji se navode u optužnici protiv generala HVO-a Zlatana Mije Jelića. Zbog navedenog poštovat ćemo zakone BiH „do određene razine“ kako je službeno izjavio ministar za branitelje FBiH Salko Bukvarević, a nakon podizanja optužnice protiv generala ABiH Sakiba Mahmuljina – stoji u priopćenju kojega potpisuje Savko Marin, voditelj odjela.

Brotnjo.info

OGLASI

Loading