Select Page

HRVATSKI ODGOVOR: Otvorena nova ‘Violeta’ tvornica vrijedna oko 40 milijuna KM

HRVATSKI ODGOVOR: Otvorena nova ‘Violeta’ tvornica vrijedna oko 40 milijuna KM

U prisustvu članova Predsjedništva BiH, gospodarstvenika, medijskih predstavnika, te brojnih zvanica iz javnog, političkog i kulturnog života Bosne i Hercegovine i regije, danas je u Grudama pušten u rad novi pogon tvornice deterdženata i dječijih pelena “Violeta”.

Novootvorenu tvornicu “Violete” je svečano pustio u rad Mladen Ivanić, Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Ivanić je ovom prilikom, pored ostalog izjavio: ” Iznimna mi je čast otvoriti pogon u koji su utkana najnovija tehnološka dostignuća, koja će kroz našu zemlju ući na europska tržišta. Za nas, koji ovdje živimo, ipak je važnija važnija činjenica da će ova tvornica u samom startu osigurati budućnost za mnoge obitelji.”

“Ovo je važan trenutak u razvoju naše tvrtke i našeg brenda. “Violeta” postaje ravnopravan konkurent velikim internacionalnim brendovima u novim kategorijama u cijeloj regiji. Ukupna investicija od oko 40 milijuna KM osigurat će mnoga direktna i indirektna radna mjesta u Grudama i cijeloj BiH, kroz distributivne, prodajne, marketinške i druge aktivnosti. Nadamo se da će naš primjer potaći i druge domaće tvrtke da ulažu u proizvodnju, koja je ključ razvoja države, a za Violetu, ovo je još jedan uspjeh u dugogodišnjem kontinuiranom razvoju”, istakao je Petar Ćorluka, predsjednik Uprave “Violeta”, napominjući da pored ekološki osvještene proizvodnje, koja podrazumijeva vlastiti izvor vode, solarno energetsko napajanje i potpunu efikasnost bez otpadnih voda, tvornica zadovoljava najviše svjetske standarde automatizacije i energetske efikasnosti.

Tvornica tekućih deterdženata će, brzinom od 6000 litara na sat, proizvoditi deterdžente za rublje i ručno pranje suđa, te omekšivače i ostala sredstva za osobnu higijenu.

U okviru tvornice, po prvi put u Europi, za proizvodnju superupijajućih pelena iznimne mekoće, koristit će se najsuvremenija japanska tehnologija sa brzinom linije od 800 pelena u minuti i automatskom pakirkom, koja će, prvi put u Europi, biti instalirana u Bosni i Hercegovini.

Većina proizvoda iz postrojenja “Violeta” već se nalazi na trgovačkim policama širom Bosne i Hercegovine, kao i na brojnim inozemnim tržištima.

Uskoro se očekuje i plasiranje novih proizvoda iz kategorije osobne higijene.

( politika24 / prvi )

OGLASI

Loading