Select Page

HT Mostar izbacio RTV pretplatu s računa

HT Mostar izbacio RTV pretplatu s računa

Odbor sustava javnog RTV emitiranja u BiH izrazio je krajnju zabrinutost zbog odluke HT Eroneta da u rujanskim računima za fiksne telefone izostavi naplatu RTV pretplate, “što može dovesti do financijskog sloma javnih emitera”.

Računi BH Telekoma i M’tela i dalje će u sklopu mjesečnih računa za telefonske usluge sadržavati i RTV pretplatu.

Odbor sustava zahtijeva da Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine (PSBiH) ozakoni dosadašnji način prikupljanja RTV pretplate dok se ne propiše novi način prikupljanja. PSBiH ima odgovornost za provođenje Zakona o javnom RTV emitiranju u BiH kojim se uređuje i način financiranja javnih RTV servisa, kaže se u priopćenju Odbora.

Odbor sustava, kako se navodi, se u više navrata u proteklih godinu dana obraćao nadležnoj zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u BiH da se riješi problem financiranja javnih servisa. Prije ljetnje stanke propao je pokušaj da se amandmanski izmijeni Zakon o JRTS BiH te i inicijativa da se izmjenama i dopunama Zakona produži dosadašnji način naplate pretplate do kraja godine.

Odbor sustava zahtijeva od nadležnih vlasti i osnivača da se bez odlaganja nastave razgovori i ozakoni bilo koji način naplate RTV pretplate koji će omogućiti nesmetan rad javnih servisa. Ako se hitno ništa ne preduzme, javnim servisima u BiH prijeti gašenje, priopćeno je iz JRTS u BiH.

Fena

OGLASI

Loading