Select Page

POSUŠJE TUGUJE: Žana Ćuk Žanky izgubila je bitku s opakom bolešću i umrla u Zagrebu

POSUŠJE TUGUJE: Žana Ćuk Žanky izgubila je bitku s opakom bolešću i umrla u Zagrebu

Pišući o velikanima nakon njihove smrti, obično se nabrajaju njihova djela i slavi im se veličina. Malo tko ta njihova djela pročita ili nauči nešto iz njih.

Zato bi se trebali veličati oni koji su svojim djelom, svojim životom utjecali na druge. Oni koji su ostavili trag u našim životima poput naše Žanky. Tužna srca, ali priopćiti moramo o smrti Žane Žanky Ćuk.

Žanky je rođena u Splitu, 7. ožujka 1998. godine. Živjela je u Broćancu s roditeljima Miroslavom i Divnom, sestrama Milkom i Josipom te bratom Marijom.

Život ispunjen radošću

Školu je pohađala u Posušju. Išla je u 3. razred Srednje strukovne škole “Posušje” smjer PTT. Kolege kroz suze opisuju trenutke s njom koji su bili ispunjeni radošću i voljom za životom. Njezina iskrenost, pravednost, osjećaj za drugog, u svakom slučaju pozitivnost, su obogaćivali njezinu osobnost koja je ostala izražajna i dok ju je bolest pokušala odijeliti od svega, od mladosti. Od života. Nije se dala i nije posustajala. Do zadnjih trenutaka u svojim porukama slala je ohrabrujuće riječi svima.

Liječenje u Zagrebu

Njezin 3. G SSŠ “Posušje” i cijela općina htjeli su velikim humanitarnim sportskim događajem pomoći, ali okrutna bolest bila je jača. Pokojna Žanky je u travnju 2014. godine počela s liječenjem u zagrebu koje je bilo dugotrajno i iscrpljujuće. Posušje je protekle nedjelje bilo u radosti, vjeri i nadi da će Žanky ozdraviti i pobijediti svoju tešku bolest.

No, dogodila se tužna vijest pa je Posušje u dubokoj tuzi za ovom mladom djevojkom.

vecernji.ba

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading