Select Page

HVO ŽZH: Prosvjed ”Zaboravljenih branitelja” narušava sigurnost mirnih građana

HVO ŽZH: Prosvjed ”Zaboravljenih branitelja” narušava sigurnost mirnih građana

Koordinacija udruga HVO HR HB ŽZH-a priopćila je kako se ograđuje od medijskih manipulacija o braniteljima i osuđuje “manipuliranje problemima braniteljske populacije u ostvarenju političkih ciljeva s namjerom rušenja legalno izabrane vlasti i stvaranje stanja nereda”.

Kako je priopćeno, Koordinacija udruga HVO HR HB ZHŽ na sastanku u Grudama nije podržala rezoluciju prezentiranu od strane udruge ”Zaboravljeni branitelji”, a podržala je donošenje zakona o razvojačenim braniteljima, koji je prezentiran od strane federalnog ministra branitelja u Širokom Brijegu.

”Stoga osuđujemo i ne podržavamo za sutra najavljeno okupljanje koje narušava sigurnost mirnih građana u ŽZH-u. Ovim putem pozivamo sve istinske branitelje da u nastaloj situaciji, ostanu mirni i dostojanstveni i ne podrže najavljene prosvjede”, navodi se u priopćenju.

Iz Koordinacije udruga HVO HR HB ŽZH podsjećaju da istinski branitelji znaju tko je bio inicijator nereda koji su se dogodili u veljači 2014. godine, a koji su, kako tvrde, za cilj imali rušenje vlasti izabrane na demokratskim izborima.

“Ponavljanje takvih scenarija unaprijed osuđujemo!”, navodi se u priopćenju.

Također prosvjede ne podržava niti Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat Hrvatskog narodnog sabora.

Posušje.net

OGLASI

Loading