Select Page

I Hercegovinom haraju požari, traži se pomoć helikoptera

I Hercegovinom haraju požari, traži se pomoć helikoptera

Stanje sa požarima u Hercegovini je dramatično. Aktivni su požari na području Mostara, Čapljine, Neuma, Čitluka, Stoca i Ravnog.

Požar na području mostarskih naselja Gubavica – Pijesci – Hodbina, i dalje je aktivan, a na nekim dijelovima situacija se pogoršala. Angažirane su sve vatrogasne ekipe kao i DVD Buna, te lokalno stanovništvo.

Od protekle noći aktivan požar na brdu u Šurmancima. Gori šuma i nisko raslinje na tri različite lokacije u blizini kuća, koje su brzom intervencijom vatrogasaca spašene. Vatrogasci su i dalje na terenu, kontroliraju stanje na velikom opožarenom terenu. U dogovoru sa općinom Čitluk i Županijskom Upravom CZ Mostar, upućen Zahtjev za angažiranje helikoptera OS BiH za gašenja požarišta Šurmanci. Navedeni požar prijeti naselju Bijakovići i Međugorje, priopćila je Civilna zaštita HNŽ-a.

Na području Čitluka aktivni požari na brdu Crnica prema Bijakovićima i na brdu Trle prema Gornjoj Blatnici.

Na području Neuma, vatrogasci se bore s požarima na lokalitetu sela Prapratnica, Hutovo i Praovice. Ovaj požar je izvan kontrole. Gori trava i nisko raslinja, a gašenje otežava jak vjetar.

Stanje na požarištima Zagorac, Batina i Šijakovići u općini Ravno je nepromijenjeno. Požar je pod kontrolom ali, i dalje postoji opasnost od širenja požara. U Stocu je i dalje je aktivan požar na lokalitetu Bačnik,gori trava i nisko raslinje.

OGLASI

Loading