Select Page

I narednih dana očekuju nas snijeg i kiša koja se ledi

I narednih dana očekuju nas snijeg i kiša koja se ledi

U Bosnu i Hercegovinu stiglo je hladnije zahlađenje, u Bosni je zapadao snijeg, u Hercegovini kiša, a temperature su se znatno snizile.

I danas će u BiH danas biti padaline, osobito u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

U Bosni će biti susnježica i snijeg, a u Hercegovini kiša, najavljuju meteorolozi. Vjetar slab do umjerene jačine, u većem dijelu zemlje južnog smjera, a u sjevernim područjima sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između –5 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C.

U Sarajevu će biti oblačno. U drugoj polovini dana se očekuje susnježica i snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 0°C.

Do kraja dana i u večernjim satima padaline se očekuju i u cijeloj zemlji. Uglavnom će padati kiša, koja se može lediti u dodiru s tlom. U višim područjima susnježica i snijeg. Padaline u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni umjerenog, a u ostatku zemlje slabog intenziteta.

U utorak nas očekuje oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini, u Bosni sa susnježicom i kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom.

Padaline će biti slabog do umjerenog intenziteta. Intenzivni snijeg se očekuje u planinskim područjima. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na jugu od 3 do 6, a najviša dnevna od 0 do 5, na jugu od 8 do 11 stupnjeva.

U srijedu se očekuje oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini i jugoistočnoj Bosni. U višim područjima istočne Bosne susnježica i snijeg. Padaline povremene i slabog intenziteta.

Jutarnja temperatura od -6 do -1, na jugu od 4 do 7, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 6 do 11 stupnjeva.

vecernji.ba

OGLASI

Loading