Select Page

I ove godine posuški park krasi adventski vijenac

I ove godine posuški park krasi adventski vijenac

Povodom božićnih blagdana koji počinju za nešto manje od mjesec dana počelo je predbožićno ukrašavanje našeg grada. Tim povodom su i pripravnici Općine Posušje nastavili sa tradicijom izrade adventskog vijenca u gradskom parku.

ADVENT2015 4

Adventski vijenac čine dva osnovna simbola – krug i svijeće. Krug bez početka i kraja simbol je vječnosti i vjernosti. Zeleno granje simbol je života koji ne prestaje, a svijetlo svijeća označava dolazeće svijetlo Isusa.

ADVENT2015 1

Svake nedjelje u došašću pali se po jedna svijeća. Postupno paljenje svijeća znak je približavanja Božića, a četiri zapaljene svijeće označavaju posljednju nedjelju došašća. Prema jednoj tradiciji, prva svijeća je nazvana prorokova, druga betlehemska, treća pastirska, a četvrta je svijeća anđela.

ADVENT2015 2

Izrada adventskog vijenca je tek početak ukrašavanja našeg Posušja za prestojeće blagdane. Već sljedećeg tjedna kreću pripreme za ukrašavanje glavnih posuških ulica.

Najbolji način priprave za Božić su i mise Zornice koje u Crkvi Bezgrešnog Začeća B.D.M. počinju 30.11. Zornice su svakog radnog dana i subotom u 6h ujutro, dok nedjeljom nema mise Zornice.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading