Select Page

Imamo predsjednicu

Imamo predsjednicu

Mnogi prijatelji iz svih krajeva Hercegovine pitaju me za ZKHS. Viđaju slike po Facebooku, slušaju priče od mnogih hercegovačkih studenata u Zagrebu… Ali stekao sam neki dojam da ljudi ne znaju što je to točno i da se vuče taj neki upitnik za njime. Što je točno ZKHS i što se to događa iza vrata studentske sobe broj 2 ponedjeljkom u 20.00 sati ?

Što je ZKHS?

Zavičajni klub hercegovačkih studenata je najstarija studentska udruga koja ove godine slavi 20 godina postojanja. Udruga prvenstveno služi mladim Hercegovcima u Zagrebu da pronađu svoj drugi dom uz druženje sa sunarodnjacima. Klub obiluje brojnim projektima kroz godinu. Sigurno najpopularnija je ‘Hercegovačka noć’ koja već dugo vremena slovi kao jedna od najboljih fešta. Tu su i Večeri kulture, Hercegovačke igre, klupske novine ‘Moj kamen’ i brojni drugi projekti koji već mnogi niz godina imaju odličnu zapaženost. Ali da bi Klub funkcionirao, potrebno je imati prave ljude na vrhovnim položajima. Ovaj utorak izabrano je novo vodstvo Kluba, i ovo je priča o njima.

zkhs 9

Dobili svoju “Kolindu”

Naravno, Hrvatska je dobila Kolindu, pa je tako i ZKHS dobio Gabrielu Mitar. Ova mlada Posušanka na prvi pogled ostavlja dojam predsjednice. Budući stručnjak nutricionizma i prehrane, sa međunarodnih iskustvom u Mađarskoj, do sada je obavljala dužnost tajnice. Inače, ponekad je nazivam šeficom, ali nemojte nikome reći. Sve brojeve, račune, zapise, sve je to naša Gabriela držala direktorski savršeno. Bez sumnje sam uvjeren da će njezin predsjednički mandat proći isto tako, i Klub može biti sretan sa takvom osobom na kormilu hercegovačkog broda u Zagrebu.

529174_10150717757777169_367545959_n

Spustimo se malo južnije, točnije u Čitluk, odakle je naša novoizabrana tajnica Irena Šakota. Njezin osmijeh je prvo što će upamtiti. Postoje čak i priče da postoji pjesma o njemu, i da uskoro izlazi u javnost. Inače, naša Irena je majstor portugalskog jezika. Svojim znanjem i iskustvom siguran sam da će svoju funkciju obavljati besprijekorno i sa velikom osmijehom.

nikola vranjkovic

A Međugorje je jučer dobilo potpredsjednika. Martin Ivanković, student kinezologije i vrhunski malonogometni znalac dobio je svoje mjesto. Iskreno, potajno sam priželjkivao da dobije predsjedničko mjesto. Ali demokracija je demokracija. Svojim ambicijama i viđenjem kluba u budućnosti ,siguran sam da će Klub napredovati još većom brzinom sa ovim čovjekom. Ono što čini ovoga mladića je besprijekorni stav i odlučnost koja se već nekoliko puta pokazala mnogim projektima. I kroz privatni život puno puta ostanem bez riječi na ovog velikog Međugorca još većega srca.

10984038_1041642632517528_8356834149901321247_n

Ne zaboravljaju svoje korijene

Hercegovci u Zagrebu tako već od idućeg ponedjeljka nastavljaju starim rutom sa novim kapetanima. Dosadašnji predsjednik Tomislav Mandurić držao je taj brod na dobrome pravcu i mislim da mu je i više nego drago što je svoje mjesto prepustio ljudima koji će nastaviti naš put pod zagrebačkim Sljemenom.
Ja sam član kluba već godinu i pol dana, i nikad nisam požalio što sam dio ove velike obitelji. Ima i nas ovdje koji nismo zaboravili svoje korijene, i koji rado djelujemo među svojima. Iskreno svakome našem studentu u Zagrebu preporučam da dođe ovdje, jer čovjek brzo stekne velik broj prijatelja. Tko sam ja, nije ni bitno. Sve u svoje vrijeme. Do tada, već idući tjedan put vodim na istočni dio grada, u još jednu veliku hercegovačku obitelj koje djeluje daleko od svojih rodnih ognjišta.

Nikola Vranjković

OGLASI

Loading