Select Page

INFORMACIJA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE POSUŠJE NA DAN 31.03.2020.: Održan sastanak s Kriznim stožerom Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH

INFORMACIJA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE POSUŠJE NA DAN 31.03.2020.: Održan sastanak s Kriznim stožerom Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH

  1. Na području općine Posušje nemamo novooboljelih od CORONA virusa, a bilježimo smanjenje ukupnog broja osoba koje se nalaze u samoizolaciji, te njihov broj na dan 31.03.2020. iznosi 227.
  2. Zapovjednik Stožera civilne zaštite općine Posušje Branko Bago danas je u prostorijama Općine Posušje održao sastanak s Kriznim stožerom Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke i to ministrom zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH Tomislavom Pejićem, epidemiologom i dekanom Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru dr. Ivanom Vasiljem te ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo ŽZH Draženom Bošnjakom. Sastanku su nazočili i Ivica Ćorić, ravnatelj Doma zdravlja Posušje te Ivica Pavković načelnik PU Posušje. Konstatirano je kako Dom zdravlja kao i koordinacija Općinskog stožera, policije i ostalih institucija na lokalnoj razini dobro funkcionira te se poduzimaju sve potrebne mjere kako bi se što uspješnije suzbilo širenje CORONA virusa.
  3. Zapovjednik Stožera danas je obišao prostore koji se pripremaju za slučaj značajnijeg povećanja broja oboljelih na području općine Posušje, koji će služiti kao karantena za smještaj bolesnika s lakšim simptomima. Zaključeno je kako radovi dobro napreduju, no poduzimaju se sve preventivne mjere kako bi se spriječio značajniji porast broja oboljelih. Nadamo se kako uz ovakve preventivne mjere i vaše pridržavanje propisanih naredbi, karantena za smještaj značajnijeg broja oboljelih neće biti potrebna.
  4. Kao i prethodnih dana, na području općine Posušje sustavno se provodi proces dezinfekcije svih javnih površina i institucija.

Zapovjednik Stožera
Branko Bago

OGLASI

Loading