Select Page

Inspekcija kontrolira dječje kašice i sokove ”Takovo”

Inspekcija kontrolira dječje kašice i sokove ”Takovo”

Na temelju obavijesti Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, nadležni inspekcijski organi u Bosni i Hercegovini započeli su inspekcijsku kontrolu s ciljem utvrđivanja prisustva na tržištu dječjih kašica i dječjih kašastih voćnih sokova proizvođača “Takovo” a.d. Gornji Milanovac, koji su predmet povlačenja u Srbiji zbog utvrđene nedozvoljene količine ostataka pesticida, priopćeno je iz te agencije.

Prema trenutno dostupnim informacijama, koje su Agenciji dostavljene od strane Republičke uprave za inspekcijske poslove RS-a, u Bosnu i Hercegovinu su uvezeni sljedeći sporni proizvodi: „Juvitana” jabuka i banana – dječji kašasti voćni sa šećerom, rok upotrebe 17.02.2018., i „Juvitana” banana i jabuka – dječja kašica sa šećerom, rok upotrebe 21.07.2019.

Agencija raspolaže informacijama da je proizvođač, kompanija “Takovo” a.d. Gornji Milanovac, Srbija, zatražila od uvoznika i distributera u BiH da navedene proizvode odmah stavi u karantenu i ne distribuira kupcima, te će isti biti podvrgnuti superanalizi.

Inspekcijske kontrole su u tijeku, a Agencija će u suradnji s nadležnim inspekcijskim organima obavještavati javnost o njihovim rezultatima, navodi se u priopćenju.

posusje.net

OGLASI

Loading