Select Page

Isplata mirovina 6. prosinca na pošti, a dva dana kasnije na bankama

Isplata mirovina 6. prosinca na pošti, a dva dana kasnije na bankama

Isplata mirovina za studeni, koja se realizira putem pošta, počinje u subotu 6. prosinca, dok će isplata mirovina na bankama započeti u ponedjeljak, 8. prosinca 2014. godine, odlučeno je na današnjoj sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome, najniža mirovina iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174,48 KM.

Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH,bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za studeni, s uračunatim troškovima, iznose oko 153 milijuna konvertibilnim maraka.

Upravni odbor je na današnjoj sjednici usvojio Izvješće o financijskom poslovanju Federalnog zavoda za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2014. godine kao i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o internoj reviziji i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o internim kontrolama-internim kontrolnim postupcima, navodi se u priopćenju Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

(Fena)

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading