Select Page

ISPRAVKA NETOČNOG PODATKA STOŽERA CZ ŽZH: Danas nema novozaraženih u Posušju

ISPRAVKA NETOČNOG PODATKA STOŽERA CZ ŽZH: Danas nema novozaraženih u Posušju

Iako je Stožer civilne zaštite ŽZH nešto ranije priopćio da je u Posušju i peta oboljela osoba korona virusom, priopćenjem koje smo upravo dobili, Stožer civilne zaštite naše županije je ispravio svoj netočan podatak.

Dakle, danas nema novozaraženih u Posušju. 7 novih osoba zaraženo u Širokom Brijegu i 1 osoba u Grudama. Žarišta se utvrđuju. Do sada je zaražena 31 osoba u ŽZH (22 Široki Brijeg, 5 Grude, 4 Posušje)

Stožer je jutros dobio potvrdu i pojave prvog slučaja korona virusa u MUP-u ŽZH.  Riječ je o policijskom službeniku, koji živi u Širokom Brijegu , a radi u Policijskoj upravi Posušje. Važno je reći kako je zaraženi policajac već tjedan dana u samoizolaciji, budući da je rodbinski vezan za oboljelu osobu iz klastera Čitluk. 

„Policijski službenik se nalazi u dobrom zdravstvenom stanju, odnosno nema nikakve simptome zaraze, te će i dalje ostati u kućnoj izolaciji, odakle će redovito komunicirati s liječnicima“, kazao je ministar MUP-a ŽZH David Grbavac. 

Budući da je zaraženi radio u Policijskoj upravi Posušje, svi oni koji su 25. ožujka (njegov posljednji radni dan) radili s njim u smijeni već su, po primitku ove informacije, poslani u kućnu izolaciju, te će brigu nad njima preuzeti epidemiološka služba. 

„Moram naglasiti kako nema mjesta za paniku, budući da je zaraženi policijski službenik bio u obavezi  poslove posljednjih dana obavljati  noseći zaštitnu opremu koja je propisana (maska i rukavice) čime je mogućnost prenošenja virusa svedena na minimum“, naglasio je Grbavac. 

Ističe, kako je  važno reći da su poduzete sve mjere dezinfekcije prostorija PU Posušje u kojima je zaraženi boravio. Inače, pored policijskog službenika kod kojeg je potvrđena zaraza korona virusom, još je jedan policijski službenik trenutno u samoizolaciji, dok su jednom te mjere istekle, te se vratio na posao. U kućnoj izolaciji je od ranije i jedan namještenik iz PU Posušje, priopćeno je iz stožera.

Prema zadnjim podacima koje smo od Zavoda za javno zdravstvo ŽZH zaprimili u 21 sat u samoizolaciji se nalazi 963 osoba, što predstavlja pad od 44 osobe u odnosu na prethodni dan.

Napominjemo, kazna za kršenje policijskog sata je 700 do 1 500 KM, a za kršenje mjera samoizolacije 500 do 2 000 KM. Trenutno važi policijski sat od 20 do 5 sati. Broj operativnog centra je 121.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading