Select Page

Potvrđen prvi slučaj koronavirusa u MUP-u ŽZH

Potvrđen prvi slučaj koronavirusa u MUP-u ŽZH
Osam novih slučajeva zaraze koronavirusom u ŽZH registrirano je u četvrtak u jutarnjim satima.

Sedam slučajeva je iz Širokog Brijega, dok je jedan novi potvrđen u Grudama. Iako je prvotno navedeno kako je potvrđen još jedan slučaj u Posušju, ta informacija nije bila točna.

Obavještavamo Vas kako je poslan netočan podatak. Danas nema novozaraženih u Posušju, već je 7 novih osoba zaraženo u Širokom Brijegu i 1 osoba u Grudama. Klasteri se utvrđuju. Do sada je zaražena 31 osoba u ŽZH (22 Široki Brijeg, 5 Grude, 4 Posušje), priopćeno je iz Stožera CZ ŽZH.

Ostatak priopćenja prenosimo u cijelosti:

Jutros smo dobili potvrdu i pojave prvog slučaja korona virusa u MUP-u ŽZH. Riječ je o policijskom službeniku, koji živi u Širokom Brijegu, a radi u Policijskoj upravi Posušje. Važno je reći kako je zaraženi policajac već tjedan dana u samoizolaciji, budući da je rodbinski vezan za oboljelu osobu iz klastera Čitluk.

“Policijski službenik se nalazi u dobrom zdravstvenom stanju, odnosno nema nikakve simptome zaraze, te će i dalje ostati u kućnoj izolaciji, odakle će redovito komunicirati s liječnicima”, kazao je ministar MUP-a ŽZH David Grbavac.

Budući da je zaraženi radio u Policijskoj upravi Posušje, svi oni koji su 25. ožujka (njegov posljednji radni dan) radili s njim u smjeni već su, po primitku ove informacije, poslani u kućnu izolaciju, te će brigu nad njima preuzeti epidemiološka služba.

„Moram naglasiti kako nema mjesta za paniku, budući da je zaraženi policijski službenik bio u obavezi poslove posljednjih dana obavljati noseći zaštitnu opremu koja je propisana (maska i rukavice) čime je mogućnost prenošenja virusa svedena na minimum“, naglasio je Grbavac.

Ističe, kako je važno reći da su poduzete sve mjere dezinfekcije prostorija PU Posušje u kojima je zaraženi boravio. Inače, pored policijskog službenika kod kojeg je potvrđena zaraza korona virusom, još je jedan policijski službenik trenutno u samoizolaciji, dok su jednom te mjere istekle, te se vratio na posao. U kućnoj izolaciji je od ranije i jedan namještenik iz PU Posušje, priopćeno je iz Stožera CZ ŽZH.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading