Select Page

Ivan Šušnjar oslobođen optužbi

Ivan Šušnjar oslobođen optužbi

Ivan Šušnjar, vlasnik portala Poskok.info oslobođen je danas optužbe za računalnu prevaru pred Općinskim sudom u Širokom Brijegu.

Sudilo mu se po kaznenoj prijavi da je ”provalio u mail Damira Bećirevića, bivšeg predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i Amira Ibrovića, savjetnika u uredu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića”.

Podsjećamo, Šušnjara su u listopadu 2012. godine u Posušju priveli djelatnici SIPA-e pod optužbom za računalnu prevaru. Šušnjar je, naime, preko jedne češke web stranice (Emkei’s Fake Mailer) koja onemogućava prikaz stvarnoga pošiljatelja, poslao satiričnu poruku u kojoj kao smijenjeni zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkoga doma Parlamenta BiH Denis Bećirović piše veleposlaniku BiH u Italiji Nerkezu Arifhodžiću: “Nerza, care, ko bi se nadao od tebe da ćeš se pohrvatiti u šezdesetoj. Ma imaš ti pravo, J…(o) Istanbul. Sretno na novom poslu. Čestitam…”.

Sud je zaključio kako u svemu nema osnove za presudu o kaznenmom djelu računalne prevare te Šušnjara oslobodio optužbi.

Inače, nakon prvog ročišta održanog u veljači, Šušnjar je za portal Bljesak.info rekao kako je cijela stvar je apsurdna.

”Radi se o tome da sam dužan dokazati kako slanjem maila nisam počinio terorističko djelo protiv države”, rekao je tada Šušnjar i rekao kako mu računala nikada nisu vratila.

”Moja su tri računala već dvije godine kod njih i sud mi ih još ne da nazad iako je istraga provedena”, rekao je tada za Bljesak.info Šušnjar.

(www.bljesak.info)

OGLASI

Loading