Select Page

Ivica Pavković: Generator svih problema u BiH su nametnute odluke visokih međunarodnih predstavnika

Ivica Pavković: Generator svih problema u BiH su nametnute odluke visokih međunarodnih predstavnika

S obzirom na uzavrele strasti na BiH političkoj sceni povodom izvješća visokog međunarodnog predstavnika Valentina Inzka UN-u o provedbi Daytonskog mirovnog sporazuma, za naš portal komentirao je zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Ivica Pavković.

Evo što je za portal Posuški.info rekao Pavković.

„Većina navoda u izvješću visokog međunarodnog predstavnika u BiH Valentina Inzka je neistina koja vrijeđa zdrav razum svakog tko se razumije u politička zbivanja u BiH. Kako u ovom izvješću, tako ni u prethodnim izvješćima, nikada nije naveo što je generator svih problema u BiH, a to su upravo nametnute odluke bivših visokih međunarodnih predstavnika, koji su svojim intervencijama na Ustav i zakone u BiH omogućili preglasavanje i majorizaciju najmalobrojnijeg naroda u BiH.

U razdoblju od 1997. do 2011. godine visoki predstavnici donijeli su ukupno 899 odluka objedinjujući time izvršnu, sudsku i zakonodavnu vlast, a danas optužuju nekoga drugoga za nefunkcioniranje države. Upravo je nametanje dobrog dijela ovih odluka dovelo do nefunkcioniranja države.
Naravno da Valentinu Inzku to nije u interesu spomenuti. Zašto bi netko tko ima plaću 24 tisuće eura želio da se politička situacija u BiH normalizira, jer tada ne bi bilo potrebe za postojanjem Ureda visokog predstavnika u BiH.

Ovakva neistinita izvješća doprinose stvaranju još većih političkih tenzija koje zasigurno neće doprinijeti bilo kakvom političkom dogovoru. Ali možda je to nekome i cilj. Neka Inzko navede što je pametno poduzeo od kada je imenovan za visokog predstavnika da se politička situacija u BiH normalizira. Svako njegovo izvješće dodatno narušava ionako narušene političke odnose. Ali zato će on i slični njemu i dalje biti prisutni u BiH i uživati u svojim „mizernim“ plaćama i prozivati druge kako ne rade ništa u interesu ove države. Što prije ovakvi „mirotvorci“ odu iz BiH, to bolje za sve narode i građane u ovoj državi.“

Posuški.info

OGLASI

Loading