Select Page

Ivo Sanader nakon što je protekle tri godine proveo u zatvoru, izašao je na slobodu

Ivo Sanader nakon što je protekle tri godine proveo u zatvoru, izašao je na slobodu

 

“Osjećaj je izvanredan, želim zahvaliti obitelji, koja mi je davala potporu, prijateljima, posebno onima koji su bili spremni dati nekretninu za jamčevinu i ovaj put, kao i prije četiri godine. Hvala i ovo troje odvjetnika koji su za mene najbolji odvjetnici u zemlji. Naš odnos je nadišao profesionalne okvire i siguran sam da smo svi skupa zadovoljni.

Međutim, vi znate da sam ja bio i predsjednik vlade Hrvatske koja je ušla u Europsku uniju i NATO i bio sam siguran da smo ostvarili najviše standarde. Nisam znao da u nekim segmentima ih nismo ostvarili. Nisam pravni stručnjak, ali iz onog što mi kažu odvjetnici – ne zna se ni jedan slučaj da se na istom sudu istome čovjeku sudilo u četiri-pet odvojenih postupaka. Da je to spojeno, ja bih bio na slobodi”, kazao je Sanader.

“Zadovoljan sam što u Hrvatskoj postoje instance koje su pokazale da smo mi bili u pravu. Nezadovoljan sam činjenicom da se ovako nešto može dogoditi u Hrvatskoj”, kazao je Sanader nakon izlaska iz Remetinca.

“Politikom se više neću baviti”

“Politiku neću komentirati, to je završena stvar. Imam nekoliko postupaka i potpuno ću se koncentrirati na te procese. Prema meni su bili korektni u zatvoru, bio sam i u Salsburgu, ovi naši ovdje poštuju standarde”, kazao je Sanader.

Sanader na upit novinara o tome da je ukraden novac kaže: “Tko je to dokazao?”. Na tvrdnje o političkom progonu kaže:

“Ono što sam govorio u sudnici, iza toga stojim. U to vrijeme, kad sam dao ostavku, rekao sam da stranka ne ide dobro i da ćemo izgubiti izbore. To se i dogodilo. Najavio sam da ću se jače angažirati u stranci, sazvano je Predsjedništvo i izbačen sam iz stranke. Kosor je nazvala Bajića i zatražila moj kazneni progon”, kazao je.

“Nemam nikakvih političkih ambicija”, kazao je. Dodao je da su ga posjetili neki strani politički dužnosnici. Rekao je i da će večer provesti s obitelji i prijateljima.

Sanader je nakon izlaska iz Remetinca došao ravno kući, a jedna susjeda mu je ispred vrata ostavila cvijeće. Svoju je gestu objasnila riječima: “Ipak je bio dobar susjed!”, javlja N1.

Foto: Index, Borna Filić/Pixsell

OGLASI

Loading