Select Page

Posušje: Održana konstituirajuća sjednica općinskog vijeća

Posušje: Održana konstituirajuća sjednica općinskog vijeća

Nakon održanih Lokalnih izbora 15. studenog ove godine i potvrde rezultata izbora, u srijedu 30. prosinca održana  je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća općine Posušje. Jednoglasno je za predsjednika općinskog vijeća izabran Ivan Lončar, ispred Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, a za zamjenicu predsjednika općinskog vijeća jednoglasno je izabrana Željka Šego ispred Hrvatske demokratske unije Bosne i Hercegovine. Novi/stari predsjednik općinskog vijeća općine Posušje Ivan Lončar je čestitao svim vijećnicima na izboru, zahvalio na ukazanom mu povjerenju prilikom izglasavanja za mjesto predsjednika općinskog vijeća i poželio svim sreću u radu iduće četiri godine.

Do imenovanja novog predsjednika općinskog vijeća općine Posušje, sjednicom je predsjedao Darko Polić (HSS BiH) kao najstariji član novog saziva općinskog vijeća. Polić je objavio imena 25 vijećnika koji će u iduće četiri godine donositi odluke u Posušju.

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine prema rezultatima izbora dobila je 15 vijećničkih mjesta. Oni su redom:

Ivan Lončar

Mario Knezović

Zvonimir Širić

Josip Petrović

Petar Pišković

Ivan Bešlić

Ivan Josip Boras

Boženka Šušnjar

Petar Boban

Ana Marija Begić

Kristina Milas

Ruža Magdalena Markota

Vinko Begić

Milka Biško

Marija Grubišić

Hrvatska demoratska unija Bosne i Hercegovine prema izbornom uspijehu je dobila tri vijećnika u novom sazivu općinskog vijeća općine Posušje. Oni su redom:

Frano Grbeša

Željka Šego

Ljiljana Pirić

Tri vijećnika ima i Hrvatska stranka prava Bosne i Hercegovine. Oni su redom:

Josip Nenadić

Vederan Mandurić

Jozo Bešlić

Dva vijećnika ima Hrvatska demokratska zajednica 1990:

Tomislav Topić

Blaženka Begić

Dva vijećnika dobila je i Hrvatska seljačka stranka Bosne i Hercegovine. Oni su:

Darko Polić

Mario Šušnjar

Na konstituirajućoj sjednici je imenovano i Povjerenstvo za izbor i imenovanje općinskog vijeća općine Posušje u peteročlanom sastavu: predsjednik povjerenstva Zvonimir Širić, zamjenik predsjednika Frano Grbeša i članovi povjerenstva Mario Knezović, Petar Pišković i Josip Nenadić.

Na kraju sjednice, vijećnicima se obratio i načelnik općine Posušje Ante Begić koji je naglasio da očekuje suradnju. „Od vas očekujem konstruktivan rad u vijeću, posebno u ovim teškim vremenima pandemije. Suradnja svih nas je nužna kako bi završili započete projekte i otpočeli neke nove. Iskreno se nadam da će suradnja između mene kao načelnika i općinskog vijeća biti na temeljima povjerenja i suradnje jer je to važno za ovo vrijeme koje je ispred nas. Moramo zajedno djelovati i biti suglasni u razvijanju projekata neupitno dobrih za našu zajednicu. Naravno da ćemo imati različitih promišljanja i ideja, ali one strateške projekte bi morali zajedno gurati naprijed“, kazao je načelnik Begić.

Spomenimo da je na početku sjednice minutom šutnje odana počast svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, ali i poginulima u potresu u Hrvatskoj.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading